Goede inrichting kapperszaak meer dan het halve werk

17 januari 2022 16:05

Goede inrichting kapperszaak meer dan het halve werk

Wanneer je als klant over de drempel stapt bij een kapperszaak, weet je meestal binnen een fractie van een seconde of je je er op je gemak gaat voelen of niet. Als dat niet het geval is, kom je misschien de volgende keer niet meer zo snel terug. En dat is natuurlijk wel het laatste wat de kapper wil. Deze heeft dan ook alle belang bij een kapsalon die als een prettige verblijfplaats wordt ervaren. Een geslaagde inrichting draagt daarom in belangrijke mate bij aan goede business.

Lay-out

Wanneer is er sprake van een geslaagd interieur voor een kapsalon? In het ideale kappersinterieur is er voor elk van de verschillende onderdelen van een behandeling ruimte gecreëerd; een plek om klanten te ontvangen, een zitje waar men rustig kan plaatsnemen voor men aan de beurt is, een ontspannen zone waar het haar gewassen wordt, een creatief atelier om te kleuren en verzorgde werkplekken waar geknipt en gestyled wordt.

Verlichting

Net als de lay-out is de verlichting heel bepalend voor de ervaring van de klant. Het licht moet kloppen met het activiteitenniveau: hoe ontspannener, des te minder fel het licht. Natuurlijk is het belangrijk dat de stylist altijd voldoende licht heeft om de behandeling goed uit te voeren. Bij het knippen en kleuren moet er dus simpelweg goede en neutrale verlichting zijn. Maar bij het wassen kan de ontspanning gestimuleerd worden door zachter sfeerlicht in te zetten of zelfs met schemerlicht te werken. De kleuren en materialen van de meubels en de aankleding kunnen dit effect nog eens versterken.

Sfeer

Hoe dit alles allemaal in elkaar grijpt, beïnvloedt de indruk die de klant van de zaak krijgt in hoge mate. Sfeer is ook echt het toverwoord voor elk kappersinterieur. Maar hoe bepaal je welke sfeer het beste bij een salon past? Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden: natuurlijk de eigen smaak van de ondernemer, de ruimte, het budget én niet in de laatste plaats de ervaring die de kapper de klanten wilt bieden. Vind deze een hippe en jonge uitstraling belangrijk? Dan kunt je denken aan het gebruik van felle kleuren en gedurfde vormen. Of wil men juist een luxe wellness-uitstraling? Dan kan men zich laten inspireren door natuurlijke materialen en kleuren.

Familiebedrijf

Inline is een familiebedrijf dat is opgericht in 1986. Het bedrijf is gespecialiseerd in interieurontwerp voor kapperszaken. Alle meubels en interieurs worden ontworpen in ons land, oftewel Dutch Design. Inline begrijpt als geen ander hoe belangrijk een goed ingerichte salon voor de ondernemer is. Daarom denken de designers vanaf de eerste stap in het traject met je mee over de beste oplossing voor het nieuwe interieur.
Ze bespreken in detail welke sfeer de klant graag wilt creëren en wat er mogelijk is op dat gebied. Zij ontwikkelen, samen met de klant, een ontwerp dat aansluit bij diens visie, met precies de praktische toepassingen die nodig zijn en die passen binnen het budget. Als het ontwerp eenmaal af is, kan de nieuwe sfeer van de salon via Virtual Reality zelf worden ervaren. Zo realiseert Inline de duurzame droomsalon voor de klant.
Op de website van Inline vind je een uitgebreide collectie van meubels, accessoires en materialen om alvast een idee te krijgen wat er allemaal op interieurgebied voor kapperszaken mogelijk is.

Tekst: Peter van den Boom

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.