Goed inzicht in integriteit en kwaliteit van besturen

23 november 2021 10:14

Goed inzicht in integriteit en kwaliteit van besturen

Organisaties worden in toenemende mate aangesproken op hun integriteit. Maar hoe definieer je integriteit in je organisatie? Hoe bouw je aan een integere cultuur? En hoe ga je om met integriteitsschendingen? Tijdens opleiding Integriteit en Kwaliteit van Bestuur en Organisatie die 4 februari 2022 start krijg je inzicht in strategieën en instrumenten die integriteit en kwaliteit bevorderen.

Van organisaties verwachten we dat ze integer en behoorlijk handelen, maar ook dat ze responsief, effectief en efficiënt zijn. Dit legt druk op medewerkers en stelt hen voor dilemma’s: hoe ga je om met botsende belangen en waarden en wat is dan de betekenis van integriteit? Wie komt daarvoor op, signaleert integriteitsschendingen en wat gebeurt er met meldingen? En wat zijn de gevolgen van het schenden van de integriteit voor de organisatie? Deze vragen zijn belangrijk om te beantwoorden: niet-integer en corrupt gedrag hebben namelijk een groot effect op het vertrouwen in en de geloofwaardigheid van bestuur, en leiden tot minder efficiënt en effectief opereren.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding Integriteit en Kwaliteit van Bestuur en Organisatie richt zich op professionals in de publieke en semi-publieke sector die zich actief bezighouden met integriteitsvraagstukken. Daarbij gaat het in het bijzonder om integriteitsfunctionarissen, vertrouwenspersonen, en (integriteits-)onderzoekers. We streven ernaar om in de opleiding deelnemers samen te brengen uit verschillende soort organisaties en sectoren, zodat we kunnen putten uit een breed scala aan ervaringen.

Heeft je organisatie al een proactieve houding ten aanzien van het aanpakken van integriteitsrisico’s en het bevorderen van goed besturen en wil jij je daar verder in ontwikkelen? Of is jouw organisatie nog niet bewust genoeg en wil jij ze daar juist in stimuleren? Meld je dan nu aan voor deze opleiding!

Meer informatie over deze opleiding
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact
 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.