Gezonde zithouding begint met juiste kantoorinrichting

28 januari 2022 12:15

Gezonde zithouding begint met juiste kantoorinrichting

Voor veel kantoorberoepen hebben medewerkers slechts een goed bureau en een ergonomische bureaustoel nodig. Maar niet voor alle beroepen is dat de beste oplossing. Denk aan kappers, receptiemedewerkers, docenten of onderzoekers. Zij wisselen veel van houding en plek waardoor zij flexibel kantoormeubilair nodig hebben passend bij hun functie. Voor dit soort beroepen zijn werkkrukken ideaal omdat zij veel afwisselen tussen staand en zittend werken.

Niet alleen kappers, ook nagelstylistes, pedicures en professoren werken veel op krukken. Daarmee zijn ze flexibel en kunnen ze gemakkelijk hun werk doen. Doordat de werkkruk ergonomisch is, stimuleert het een gezonde houding en de juiste positie. Dat maakt de kruk zeer geschikt voor langdurig gebruik. Het zit comfortabel en geeft de juiste ondersteuning.

Voordelen werkkrukken

Werkkrukken hebben meerdere voordelen. Doordat een kruk geen leuning heeft, gaat u automatisch rechtop zitten. Dit zorgt voor een correcte houding waardoor de kruk uw lichaam goed ondersteunt. Op een bureaustoel ‘zakt’ u al snel in en dat is slecht voor uw rug en nek. Op een werkkruk zit u comfortabel en veilig. De meeste werkkrukken hebben wieltjes waardoor u zich snel kunt verplaatsen. Er zitten geen leuningen in de weg, waardoor mensen met een zorgberoep hun patiënten goed kunnen verzorgen. Daarbij komt ook de 360 graden draaibaarheid goed van pas. Ook is een werkkruk onderhoudsvriendelijk en traploos instelbaar. Een ergonomische werkkruk is bovendien geschikt voor diverse soorten werkplekken.

Ergonomische werkkruk

Vindt u het belangrijk om te werken in een gezonde werkomgeving en heeft u een beroep waarbij u vaak van positie verandert? Pas uw kantoorinrichting daarop aan en kies voor ergonomische werkkrukken. Een passende kruk heeft een solide zitting, een rugsteun en voetring indien gewenst. U kunt een ergonomische zitkruk verstellen in hoogte. Ook de rughoek en rughoogte zijn aan te passen. Een voetring zorgt daarbij voor extra comfort als u voor een werkkruk op wieltjes kiest. Wilt u nog meer gemak? Kies dan ook voor gewichtsregeling van tegendruk.

Vind de juiste kruk

Er zijn veel verschillende soorten zitkrukken. Om erachter te komen welke kruk bij u past is het goed om rekening te houden met uw individuele behoeften en persoonlijke gebruik. Let onder andere op de zithoogte, zitduur en het materiaal. Bij bijna alle werkkrukken is de zithoogte verstelbaar. Hoe langer u op een kruk werkt, hoe belangrijker aspecten als comfort, ondersteuning en verschillende verstellingopties zijn. De keuze voor materiaal is erg persoonlijk, omdat u daarbij ook kunt kiezen voor materiaal dat past bij de rest van de kantoorinrichting. Een kwestie van smaak dus.

Werkkruk kopen?

Bent u op zoek naar een ergonomische werkkruk die u perfect ondersteunt? Kijk dan eens naar deze ergonomische werkkrukken van Bureaustoelexpres.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.