Gevelbekleding: verbeter de uitstraling van je bedrijfspand

28 september 2022 14:43

Gevelbekleding: verbeter de uitstraling van je bedrijfspand

De gevel van je bedrijfspand bepaalt de uitstraling van je bedrijf. Met een nieuwe gevelbekleding ziet je pand er weer representatief en stijlvol uit. Ontdek hier alle opties voor gevelrenovatie.

Voordelen

Met een gevelrenovatie geef je je bedrijfspand een complete metamorfose en investeer je in een modern en fris nieuw uiterlijk van je kantoor. De buitenkant van je bedrijfspand is een echte blikvanger en bepaalt de uitstraling en hoe je bedrijf zich presenteert. Daarbij is het belangrijk om de buitenkant van het pand te beschermen met de juiste gevelbekleding tegen bijvoorbeeld de verschillende weersinvloeden, vocht en vuil. Door zo’n make-over van de gevel kun je bedrijfspand er weer jarenlang tegenaan. Met een mooie en passende afwerking is je kantoor daarnaast veel aantrekkelijker en opvallender voor potentiële klanten.

Verschillende soorten gevelbekleding

Bij de mogelijkheden voor gevelrenovatie kun je bijvoorbeeld denken aan nieuwe kleuren, coatings en geïsoleerde gevelpanelen, maar ook gevelpanelen van verschillende materialen of extra toevoegingen zoals aluminium composiet, kaders en aluminium kozijnen. Hieronder staan de verschillende mogelijkheden in het kort uitgelicht.

Nieuwe coatings

Met een originele coating of kleur valt je pand op en trek je direct de aandacht in een winkelstraat of bedrijvengebied. Je kunt alle mogelijke kleuren kiezen voor je bedrijfspand met gevelplaten. Deze coatings zijn waterafstotend en dienen als beschermlaag voor de gevel en zorgen ervoor dat de buitenkant van het gebouw jarenlang mooi blijft en goed bestand is tegen regen en wind, maar ook tegen uv-straling.

Geïsoleerde gevelpanelen

Wanneer je kiest voor geïsoleerde gevelpanelen profiteer je van een mooie afgewerkt uiterlijk, en van de voordelen van isolatie. Bij deze panelen wordt er tussen de binnen en de buitenplaat isolatiemateriaal geplaatst. Voor het isolatiemateriaal zijn verschillende mogelijke diktes. Voor de buitenplaten kun je een kleur en profilering naar wens kiezen die past bij de stijl van je bedrijfspand.

Aluminium composiet

Aluminium composiet (ACP) is een duurzame optie voor gevelbekleding omdat het volledig recycleerbaar is. Deze panelen bestaan uit twee lagen aluminium met daartussen een zwarte kunststof kern (polyethyleen). Aluminium geeft een strakke en luxe uitstraling aan een pand en de panelen gaan daarnaast erg lang mee. Ze zijn verkrijgbaar in iedere kleur en je kunt bij aluminium kiezen voor een glanzende, matte en semi matte afwerking.

Gevelbekleding van hout

Een houten gevelbekleding voor je bedrijfspand geeft een mooie neutrale en natuurlijke uitstraling. Deze optie voor gevelbekleding past bijvoorbeeld goed bij een duurzaam bedrijf. Houd er wel rekening mee dat het onderhoudstechnisch veel aandacht vergt, omdat het regelmatig opnieuw moet worden geschilderd. Je kunt wanneer je dit niet ziet zitten ook kiezen voor kunststof met houtlook. Kunststof is onderhoudsarm en geeft wel een soortgelijke uitstraling.

Andere mogelijkheden voor gevelrenovatie

Wanneer je niet de gehele gevel voor je bedrijf wil vernieuwen, maar wel verandering aan wil brengen kun je ook ervoor kiezen om je huidige gevel te laten aanpassen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de gevel opnieuw te laten verven of bepleisteren met kunsthars of minerale bepleistering. Dit is een minder drastische verandering, maar zorgt wel voor een heel nieuw uiterlijk van je bedrijfspand.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.