Flex IT neemt Duitse demospecialist MKCL over

1 april 2022 10:28

Flex IT neemt Duitse demospecialist MKCL over

Flex IT, één van de grootste Europese specialisten in IT Lifecycle Management, kondigt vandaag de acquisitie aan van de leidende Europese demopartner MKCL, met de ambitie het aanbod op het gebied van Circulaire IT uit te breiden. De overname van MKCL, gevestigd in Bad Oldesloe, is onderdeel van de missie van Flex IT om een voortrekkersrol te vervullen in de transitie naar een volledig circulaire Europese markt voor IT-hardware. Ook is het een belangrijke pijler van haar strategie om de dienstverlening uit te breiden naar IT vendoren.

Doordat de gemiddelde levensduur van IT-hardware nu slechts drie jaar bedraagt, blijft de jaarlijkse IT-afvalberg zich opstapelen. De sleutel zit volgens Flex IT in het verlengen van deze levenscyclus naar minstens vijf tot tien jaar, zodat de milieubelasting drastisch kan worden teruggedrongen.

“Met de acquisitie van MKCL zet Flex IT een grote stap voorwaarts en versterkt zij haar positie als een circulaire IT-dienstverlener voor IT-leveranciers. Dit geldt in het bijzonder voor Lenovo, vanwege de uitstekende relatie tussen Lenovo en MKCL”, aldus Leon Timmermans, CEO van Flex IT.

De overname stelt Flex IT daarnaast in staat organisaties te ondersteunen in het realiseren van hun duurzame doelstellingen door circulaire Lenovo-producten op de Europese markt te brengen. Zo zal de behoefte aan duurzame IT-computers en laptops in de komende jaren naar verwachting sterk groeien. Flex IT wil bedrijven in deze transitie ondersteunen en de acquisitie van MKCL helpt haar om deze missie te realiseren.

“We zijn erg blij dat MKCL onderdeel wordt van Flex IT Groep. Dit stelt ons in staat ons aanbod van circulaire IT in Europa te versterken en bedrijven te helpen hun ambities op het gebied van circulariteit te realiseren. Daarnaast is deze overname een belangrijke mijlpaal in onze ambities om de grootste demopartner van Europa te worden”, zegt Timmermans, CEO van Flex IT. “De acquisitie maakt het mogelijk ons circulaire leiderschap te versterken, dit specialisme in de Europese markt uit te breiden en zo de optimalisatie van circulaire IT in Europa in een stroomversnelling te brengen.”

“We verwachten dat we veel synergievoordelen kunnen bereiken door de krachten met MKCL te bundelen. Zo delen we dezelfde waarden en hebben we dezelfde visie op hoe de circulaire markt zich zal ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben Michael Frautz en ik een zeer goede relatie met elkaar opgebouwd. We zien er nu naar uit om voort te bouwen op het stevige fundament dat hij in zijn hoedanigheid als CEO met MKCL heeft gelegd.”

MKCL is een toonaangevend merk in het Europese IT-landschap en zal de naam MKCL blijven voeren. MKCL ontwikkelt al meer dan 20 jaar innovatieve IT-diensten voor verschillende internationale IT-leveranciers, zoals Lenovo. Naast logistiek, productie en handel in IT-hardware, omvat haar portfolio demopoolbeheer en andere hardware services voor leveranciers.

“Ik ben ervan overtuigd dat de acquisitie van MKCL door Flex IT onze organisatie in staat zal stellen om maximale groei te realiseren”, zegt Michael Frautz, CEO van MKCL. “Flex IT is één van de grootste circulaire IT-organisaties ter wereld en ik ben er trots op dat zij MKCL hebben gekozen om onderdeel te zijn van het realiseren van hun strategische doelstellingen op de langere termijn.”

De afronding van de acquisitie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van de concentratiemelding aan de Autoriteit Consument & Markt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.