Fietsstimulering voor thuiswerkers

9 april 2020 11:40

Fietsstimulering voor thuiswerkers

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er vrijwel geen woon-werkverkeer meer is. Valt dan ook direct de fietsstimulering weg? Dat hoeft niet! Er zijn goede oplossingen om fietsstimulering aan te passen naar de thuissituatie van de werknemers. Bijvoorbeeld het fietsstimuleringsprogramma van Go Velo voor thuiswerkers.

Fietsstimulering voor werknemers is groeiende. Veel werkgevers hebben in de afgelopen jaren de stap genomen om te starten met een fietsplan: een fiets van de zaak, leasefiets of een renteloze lening om een fiets aan te schaffen. Werknemers benutten deze mogelijkheden en zijn hierdoor in staat om de auto te laten staan en te fietsen naar het werk. Tot de coronacrisis. Nu we allemaal thuis werken is het belangrijker dan ooit om toch actief en vitaal te blijven. Met de gedrag veranderende app van Go Velo bestaat nu ook nu de mogelijkheid om in deze periode deelnemers te activeren en vanuit huis ook te zorgen voor extra beweging en fietsstimulering.

Van kostenbesparing naar vitaliteit

Fietsstimuleringsprogramma’s zijn gebaseerd op 3 belangrijke pijlers:

  1. Economisch: kostenbesparing in woon-werkverkeer.
  2. Milieu
  3. Vitaliteit en gezondheid.

Door de coronacrisis valt de eerste pijler (economisch) nu volledig weg. Op dit moment is het dus goed om te kijken naar de andere voordelen die een fietsstimuleringsprogramma biedt. Go Velo werkt op basis van gedragsverandering en zet sterk in op vitaliteit en gezondheid. Go Velo is een flexibel fietsstimuleringsprogramma dat inmiddels al jarenlang werknemers duurzaam activeert om te fietsen en is momenteel een van de weinige programma’s dat een maatwerk oplossing kan bieden in deze periode van de coronacrisis.

Werkgever stimuleert fietsen tijdens de coronacrisis

Go Velo is gestart met een fietsstimuleringsprogramma voor thuiswerkers. Go Velo werkt met een intelligente app die naast woon-werkverkeer ook automatisch privé kilometers kan meten. Hierdoor kunnen bedrijven ook in deze coronaperiode gebruik maken van het fietsstimuleringsprogramma om werknemers gezond en vitaal te houden. Go Velo heeft een challenge opgezet waarbij deelnemers niet alleen punten verdienen met elke fietskilometer, maar ook bonuspunten ontvangen door wekelijks een bepaalde afstand of een aantal ritten te fietsen. Als dit bijvoorbeeld drie weken achter elkaar is gelukt, dan krijgt de deelnemer een beloning of bonuspunten. Met een stukje maatwerk kunnen we in overleg alle mogelijke challenges bedenken. Een challenge kan aanzet geven tot een collegiale samenhang!

Veilig in contact met elkaar tijdens de coronacrisis

Alle communicatie via Go Velo verloopt volgens de laatste RIVM regelgeving. De aanmeldprocedure is online. Door middel van de app kunnen we direct communiceren met de deelnemers. Daarbij wijzen we altijd op de veilige afstand van 1,5 meter en adviseren we om niet in groepen te fietsen.

Deze coronacrisis is een unieke situatie waarvan we niet weten hoelang deze nog zal duren. Het is dan ook belangrijk om juist nu de betrokkenheid met elkaar te houden en ook vitaal en actief te blijven. Meer informatie? Kijk dan op www.govelo.nl.

 

Lees ook de andere artikelen van Mobility on the move:

Fietsstimulering voor werknemers

Safety safe: de snelheidsmeter die niet bestraft maar beloont

Gaan werkgevers betalen voor autogebruik medewerker?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.