Extra mogelijkheden voor werkgevers met uitdagingen

14 december 2021 13:27

Extra mogelijkheden voor werkgevers met uitdagingen

Na de landelijke start in september zijn de regionale mobiliteitsteams (RMT) Rijk van Nijmegen en Rivierenland continu in ontwikkeling om werkgevers, werkzoekenden en zzp’ers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Want we zien dat banen verdwijnen, werk verschuift en vooral veel werk ontstaat. Dat vraagt een gezamenlijke aanpak vanuit de partners in het regionaal mobiliteitsteam.

Maatwerk als antwoord op uw vraag

“We zijn er voor diegenen die werk zoeken, willen omscholen naar kansrijke beroepen of verwachten dat zij werkloos worden. Ook de zzp’er die wil heroriënteren of werkgevers met een (hr)uitdaging kunnen bij ons terecht”, geeft Petra de Jong, kwartiermaker Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen aan. “Vanaf half september zijn we in het Rijk van Nijmegen gestart. We zien dat steeds meer mensen ons gelukkig al weten te vinden, maar we willen graag voor een nog grotere groep aan de slag. Werkgevers hebben uitdagingen, vanuit het regionaal mobiliteitsteam kunnen wij samen met hen een goede keuze maken uit alle diensten en services die onze partners bieden. Dat betekent dat wij uw vraag centraal zetten en samen binnen ons netwerk op zoek gaan naar de juiste oplossing. Dus bel me als je een vraag hebt!”

Alle expertises bij elkaar

Voor ons maakt het niet uit wat voor dienstverband er is. Of dat een werkgever juist personeel zoekt of medewerkers over heeft. We kijken naar de specifieke vraag en zoeken mee naar de juiste oplossing. Vanuit iedere discipline hebben we een expert in ons mobiliteitsteam. Dat zorgt ervoor dat we multidisciplinair naar uw vraag kijken. Daardoor bieden we een maatwerktraject met daarin vanuit meerdere disciplines de juiste diensten als antwoord op uw vraag. We vervangen onze partners niet, maar zijn van meerwaarde omdat we het beste van alle partners kunnen bieden en hiermee de werkgever nog beter kunnen helpen.

Maak kennis met ons

Maak kennis met Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen of Rivierenland. Werkgevers met een uitdaging op de arbeidsmarkt of een ander hr-vraagstuk of die arbeidsjuridisch advies, advies over SROI (social return on investment), subsidiemogelijkheden of collegiale inleen- en doorleenconstructies of (om)scholingstrajecten nodig hebben, kunnen contact met ons opnemen.

“Wat we nu zien gebeuren is eigenlijk heel mooi”, vertelt Peter Donders, kwartiermaker Mobiliteitsteam Rivierenland. “Er komen enorm mooie trajecten uit met werkgevers die we voorheen zonder de samenwerking zo niet hadden kunnen aanbieden. We zien ook dat ondernemers zelf nu ook verder willen en durven kijken in deze arbeidsmarkt en dat dit in samenwerking met onze experts tot hele mooie initiatieven leidt.”

Zo kregen we een melding van de heer de Vries uit Tiel. Hij was na 12 maart ontslagen. Hoewel zijn opleiding was verouderd, had hij vooral praktische ervaring in de elektrotechniek. Inmiddels had hij een half jaar contract bij een elektrobedrijf in Geldermalsen met uitzicht op een vast contract, mits hij zich zou bijscholen. Het team ging aan de slag om de benodigde scholing te organiseren en houdt contact met de kandidaat die inmiddels is gestart met de opleiding elektrotechniek via het inkoopkader van het UWV. Ook onderhoudt het mobiliteitsteam contact met de werkgever over de ontwikkeling van een duurzaam opleidingsbeleid.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We brengen graag eerst uw vraag goed in kaart. Hierdoor kunnen we het juiste expertteam samenstellen, zodat we samen tot een goed maatwerktraject komen.

Werkgevers in Rijk van Nijmegen kunnen een afspraak maken met Petra de Jong, via telefoon 06 - 40 46 09 28 of per mail info@mobiliteitsteam-rvn.nl. Ook kunt u onze website www.mobiliteitsteam-rvn.nl raadplegen.

Werkgevers in Rivierenland vragen we te bellen voor een kennismaking. Dit kan op telefoonnummer (0344) 63 85 90. U kunt ook een afspraak maken voor een intakegesprek. Voor meer informatie kijkt u op de website www.rivierenlandwerkt.nu.

NETWERKORGANISATIE
Mobiliteitsteams Rijk van Nijmegen en Rivierenland zijn beide een netwerkorganisatie. Zij werken binnen deze organisatie samen met regiogemeenten, vakbonden (FNV, CNV en VCP/de Unie), ROC, HAN, UWV, werkgeversvereniging VNO-NCW, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen/RW-POA Rivierenland, Leerwerkloket/Werkzaak Rivierenland en SBB. Deze netwerkorganisatie is ontstaan om met maatwerktrajecten zoveel mogelijk mensen van werk naar werk te begeleiden, of de werkloosheid zo kort mogelijk te laten duren. Dat betekent dat we graag meekijken met de uitdagingen die werkgevers in onze regio hebben, zodat we hierop in kunnen spelen en ze kunnen helpen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.