Er is veel meer mogelijk met bedrijfs- en vastgoedfinanciering dan ondernemers denken

1 februari 2023 12:16

Er is veel meer mogelijk met bedrijfs- en vastgoedfinanciering dan ondernemers denken

Van links naar rechts, Martijn Zaal, Richard Hamstra en Hans Hemmes

Het is de laatste maanden opvallend druk bij de Veni Groep. Vooral bedrijfsfinancieringen worden de laatste tijd veel verstrekt. Oorzaken: verduurzaming en nieuwe kansen op de vastgoedmarkt.

We moeten groener worden met zijn allen. Uitstoot verminderen, voetafdruk verkleinen. Verduurzamen dus, en massaal ook. Dat is – op korte termijn – een duur geintje. „Zulke investeringen verdienen zich na meerdere jaren terug, maar daarvoor is nu geld nodig”, legt Hans Hemmes uit. Hij is mede-eigenaar van de Veni Groep, specialist in bedrijfsfinancieringen, vastgoedbeleggingen, hypotheken en verzekeringen. „De overheid gaat steeds meer regels opleggen om te verduurzamen, ondernemers moeten ook wel.”

Dus komen die ondernemers in flinken getale langs bij Hemmes, Richard Hamstra en de andere onafhankelijk adviseurs van Veni in Groningen, Leeuwarden, Zwolle en Enschede. „Sinds kort hebben we nieuwe banken en financiers in ons aanbod, zodat we in staat zijn nog meer ondernemers te helpen aan een passende financiering.”

Dat ‘passende’ mag gerust de specialiteit van het huis worden genoemd. De Veni Groep is van alle markten thuis. Bedrijfsfinancieringen, vastgoedfinancieringen, hypotheken en verzekeringen, het is er allemaal. Hamstra. „We zitten nu bij elkaar, kunnen direct overleggen en samen tot de beste oplossingen komen voor al onze klanten, van alle kantoren.”

Van huur naar koop bedrijfspanden

Terug naar de bedrijfsfinancieringen. Duurzaamheid is één reden voor de drukte op de markt. Er is nog een reden: kansen voor ondernemers, die alles te maken hebben met de onzekerheid. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is het niet. Adviseur Financieringen Martijn Zaal: „Wij ontvangen veel ondernemers die altijd hun bedrijfspand huurden. En nu krijgen ze opeens de kans het pand te kopen. Daar helpen wij graag bij.” Een leuk voorbeeld is bijvoorbeeld een trendy modezaak in Leek die binnenkort gaat verhuizen naar een kooplocatie die een beter energielabel heeft

Vastgoedeigenaren kiezen soms eieren voor hun geld. Nieuwe belastingregels, oplopende rente, stikstof, PFAS, en zeker ook de opgelegde duurzaamheidsmaatregelen kunnen leiden tot het besluit vastgoed in de verkoop te doen. „Wij kunnen kiezen uit een hele waaier geldverstrekkers om tot een mooie oplossing voor zo’n ondernemer te komen die van huur naar koop wil. En dan kan er verrassend veel.”

Verduurzaming & werkkapitaal

Bedrijfsfinancieringen worden voor meer gebruikt. Verduurzaming is al genoemd, meer werkkapitaal kan ook een reden zijn. „We filteren, brengen in kaart wat een ondernemer precies nodig heeft en gaan dan zoeken naar het optimum voor de klant. Omdat we zo’n breed aanbod hebben, is er bijna altijd een mooie kans te verzilveren.”

https://venigroep.nl

Volg ons ook op LinkedIn, wekelijks hebben we daar leuke tips en cases: https://www.linkedin.com/company/venigroep

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.