Energiekosten besparen met luchtzuivering

20 oktober 2022 14:01

Energiekosten besparen met luchtzuivering

Met de winter in aantocht en energiekosten die de pan uitrijzen, is de noodzaak om energie te besparen hoger dan ooit. Goed isoleren is dan ook essentieel. En je kan meer doen om je verwarmingskosten naar beneden te brengen, zonder in de kou te zitten. Namelijk met luchtzuivering.

Minder hard verwarmen door betere luchtcirculatie

Warme lucht stijgt. De lucht die je verwarmt, verdwijnt dus richting het plafond. Om de ruimte op werkhoogte warm te houden, moet je dan ook blijven stoken. Een industriële luchtreiniger kan uitkomst bieden.

Zo zijn de luchtzuiveringssystemen van Zehnder Clean Air Solutions zo ontworpen dat de gezuiverde lucht vanuit de reiniger (die meestal aan het plafond hangt) direct weer naar de vloer wordt geblazen. De verwarmde lucht wordt zo gezuiverd en hergebruikt, doordat het zich weer vermengt met de koudere lucht op werkhoogte. Je hoeft daardoor minder te verwarmen.  Dus krijg je behalve gezonde, zuivere lucht óók een warmere werkplek tegen lagere kosten.

Tot 15% minder verwarmingskosten

Deze energiebesparing kan hoog oplopen. Dat merkte ook één van Zehnder’s klanten in de logistiek. Dankzij de luchtzuiveringssystemen daalde het temperatuurverschil tussen het plafond en de vloer van 3 graden tot slechts 0,2 graden Celsius. Dit bespaarde wel 15% aan verwarmingskosten. Doordat de luchtreinigers de warme lucht naar beneden brengen, voelt de werkomgeving bovendien warmer en aangenamer. 

Energiezuinige units

De luchtzuiveringssystemen van Zehnder Clean Air Solutions besparen niet alleen energie. Ze kosten natuurlijk ook energie. Toch weegt het verbruik niet op tegen de besparing. De luchtreinigers zijn namelijk heel energiezuinig. Ook hebben de units timers, waarmee de luchtzuiveringssystemen ingesteld kunnen worden op basis van jouw behoefte. .

Bespaar ook op 4 andere operationele kosten

Investeren in industriële luchtzuiveringssystemen is dus een slimme zet wanneer je je bedrijfsruimte energiezuinig wil verwarmen. En wist je dat je met luchtzuiveringssystemen behalve op energiekosten óók op 4 andere operationele kosten bespaart? Zo vermindert zuivere lucht ook kosten voor ziekteverzuim, schoonmaakkosten, onderhouds- en reparatiekosten en kosten voor luchtbehandeling. Tijd om aan de slag te gaan met luchtzuivering dus.

Benieuwd wat zuivere lucht jouw bedrijf oplevert? Plan een vrijblijvend gesprek met één van Zehnder’s luchtzuiveringsspecialisten voor persoonlijk advies.

Naar alle berichten van Zehnder Clean Air Solutions terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.