Een tweede leven voor je kerstpakket

28 september 2022 14:15

Een tweede leven voor je kerstpakket

Een origineel kerstpakket uitzoeken waar iedereen blij van wordt. Het is ieder jaar een lastige opgave. Wat de één fantastisch vindt, kan voor de ander een teleurstelling zijn. En wil je als bedrijf duurzame keuzes maken, dan is het idee dat een kerstpakket achterin de voorraadkast of uiteindelijk in de vuilcontainer belandt een onaantrekkelijke gedachte. Op het gebied van kerstpakketten zijn er dit jaar dan ook opvallend veel geschenken die ook na de decembermaand nog te gebruiken zijn en die bovendien gemaakt zijn van duurzame of gerecyclede materialen.

Jerrycans

Een geweldig voorbeeld van hoe ‘upcycling’ binnen de relatiegeschenkenbranche kan worden ingezet zijn de Jerrycan Kerstpakketten. De stalen jerrycans die eerst gebruikt werden om brandstof te vervoeren, zijn omgebouwd tot een super origineel kerstpakket. De jerrycan kerstpakketten worden in Nederland geproduceerd en zijn verkrijgbaar in onder andere de kleuren rood, groen en zwart, in een vijf én tien liter variant en ook de vulling is naar wens samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor een traditionele kerstpakketvulling, of ga voor een whisky tasting of een fles wijn met twee wijnglazen. Na de kerst is de jerrycan uitstekend te gebruiken als bijvoorbeeld een broodtrommel, of een sleutelkastje. Dit kerstpakket zal zéker voor verraste gezichten zorgen.

Rackpacks

Wijn is nog altijd één van de meest gegeven relatiegeschenken in de decembermaand. Een luxe houten kistje maakt een wijngeschenk helemaal af, maar voelt misschien niet altijd als een duurzame keuze. Rackpacks zijn de ideale oplossing voor wie een mooi én duurzaam wijngeschenk wil weggeven. Deze bijzondere geschenkkistjes van FSC hout hebben namelijk allemaal een dubbele functie. Zo kun je de Rackpack Original veranderen in een wijnrek, de Rackpack Mr. Tea wordt een theedoos, de Rackpack Tweet Suite een vogelhuisje en ga zo maar door. De wijngeschenkkist krijgt zo direct een tweede leven. De Rackpacks kunnen daarnaast ook gegraveerd of bedrukt worden met een logo om een blijvende herinnering achter te laten.

Traditioneel met een duurzaam tintje

Naast alle nieuwe trends blijven kerstpakketten met etenswaren ieder jaar onverminderd populair. Wil je dus toch een traditioneel kerstpakket weggeven maar dan wel met een duurzame twist, dan is er ook volop keus uit pakketten met bijvoorbeeld biologische en fair trade artikelen, of met een mooie weekendtas of trolley die gemaakt is van oude petflessen. Ook leuk zijn de kerstpakketten uit de ‘Art of Nature’ collectie waarbij de verpakking van de producten opnieuw gebruikt kan worden als bijvoorbeeld ansichtkaart of boekenlegger. Zo combineert u het beste van twee werelden; traditioneel én duurzaam.

Origineel Kerstpakket maakt onderdeel uit van De Witte Raaf uit Ermelo. Al meer dan 25 jaar zijn wij hét adres voor relatiegeschenken, sport- en bedrijfskleding en kerstpakketten. Kijk op origineel-kerstpakket.nl, dewitteraafermelo.nl, of mail naar info@dewitteraafermelo.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.