Een kerstpakket…. Maar dan anders

20 oktober 2021 09:00

Een kerstpakket…. Maar dan anders

Dat zijn de kerstpakketten die Doe Nederland verkoopt. Het bedrijf, bekend als evenementenbureau, rolde vorig jaar bij toeval in de wereld van de kerstpakketten. En dat werd een groot succes. Reden voor het bedrijf om dit jaar wederom met de speciale kerstpakketten, die op slot zitten, op de markt te komen. Bas van der Star, mede-eigenaar van Doe Nederland, verwacht dat er dit jaar heel veel op slot zittende kerstpakketten verkocht worden. “Vooral omdat mensen het leuk vinden om op zoek te gaan naar de code waarmee ze het kerstpakket kunnen openen.”

Dat de evenementenbranche hard is geraakt door corona behoeft geen nader betoog. “We organiseerden nog wel het een en ander online, maar daar bleef het wel bij”, vertelt Van der Star. De teleurstelling bij een klant die een groot evenement wilde organiseren, maar dit, vanwege corona, in rook zag opgaan, was  groot. Men wilde de medewerkers graag op een andere manier bedanken voor de inzet, maar wist niet precies hoe. Doe Nederland werd gevraagd of ze een pakket konden maken, “maar voor een standaard pakket kon men bij ons niet terecht.”

Op slot

Toch zette de vraag de organisatie aan het denken en er werd vervolgens een pakket bedacht met een Doe Nederland-sausje er overheen. “Wat dat sausje was? We maakten een pakket dat op slot zat en om het te openen moest je eerst een spel spelen, een soort Escape-spel”, aldus Van der Star. Dat bleek een groot succes te zijn, een uniek kerstpakket was geboren. Doe Nederland heeft met 13 Escape rooms veel ervaring in deze tak van de branche.

“Vorig jaar moesten we dit pakket met het spel erg snel in elkaar zetten. Dit jaar hebben we het verder ontwikkeld. Zo hebben we nu een eigen doos laten maken die echt goed op slot kan, we noemen het een Escape kerstpakket.”

Iedereen speelt mee

Uit de reacties kwam naar voren dat het spel veelal met het hele gezin of de partner werd gespeeld. “Klopt, iedereen gaat meespelen en dat maakt dit kerstpakket zo bijzonder. Je kunt het samen doen en beleeft er met elkaar plezier aan. En er wordt over het kerstpakket gepraat, ook na de kerstdagen. Wij regelen bijvoorbeeld ook dat elk bedrijf een eigen bedrijfsranglijst heeft, waarin collega’s tegen elkaar spelen en wordt bijgehouden wie als snelste het pakket heeft geopend. Kortom, het blijft leven en dat maakt het zo leuk.”

Klanten hebben de keuze uit 3 pakketten, die gevuld zijn met bruikbare levensmiddelen. “We hebben bewust gekozen voor drie pakketten, waardoor de klant, afhankelijk van de financiële ruimte, kan kiezen welk pakket het beste past. Daarnaast kan de klant er voor kiezen het pakket zelf te vullen en kan het kerstpakket gepersonaliseerd worden. Bijvoorbeeld door het logo van het bedrijf toe te voegen of een boodschap van de directie op tekst of via een video. Het is allemaal mogelijk.”

Kerstfeest redden

Om het spel te spelen is een envelop met attributen bijgevoegd. “Je kunt inloggen op je laptop of tablet om het spel te spelen, zodat je het kerstfeest kunt redden. Spelers moesten vorig jaar op zoek naar het ontvoerde elfje, die de code van het slot in handen had. Dat kerstpakketspel is ook dit jaar verkrijgbaar.” Naast de kerstpakketten is er ook een wijnbox en cadeaubon box bedacht, die met kerst gegeven kan worden, maar ook het hele jaar door als relatiegeschenk. “Er kan ook gekozen worden voor het spel El Dorado, waar in de verborgen gouden stad de code ligt”, aldus Van der Star.

Hij verwacht veel interesse voor het kerstpakket met het spannende spel. “Klopt, we zijn een landelijk opererend evenementenbureau en hebben zelf veel bedrijven in portefeuille. Die gaan we allemaal benaderen, maar daarnaast verwachten we ook belangstelling vanuit andere bedrijven. Zeker gezien de positieve reacties die we naar aanleiding van het kerstpakket 2020 hebben gekregen.”

Meer informatie over dit bijzondere kerstpakket vindt u op onze website.

Doenederland.nl
Karrenstraat 22
5211 EH Den Bosch
073 - 2001212
info@escape-surprise-box.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.