Een drukke werkweek en toch gezond eten? Het kan!

3 februari 2020 14:24

Een drukke werkweek en toch gezond eten? Het kan!

Wanneer tijd schaars is, is het niet onlogisch dat je teruggrijpt naar een snelle hap. Spijtig genoeg is fastfood vaak ongezond en op lange termijn houdt het dan ook een aantal nadelige gezondheidseffecten in. Toch hoeft een drukke werkweek nog niet te betekenen dat jij niet gezond kan eten. Onderstaande vijf tips bewijzen dit als geen ander.

Meal prepping

In de eerste plaats kan je op voorhand aan het koken slaan. Tijdens het weekend kan je ook meteen al een gezonde maaltijd klaarmaken voor de volgende dag. Het één of twee dagen in de koelkast bewaren is geen probleem en ook de smaken blijven gewoon behouden. Eventueel kan je ook een aantal gezonde maaltijden (gedeeltelijk) invriezen, maar dan gaan er vaak wel al smaken verloren. Gelukkig maakt een gezonde dressing en een Italiaans wijntje veel goed.

Ga voor eenvoudige en snelle recepten

Gezond koken hoeft niet altijd tijdrovend te zijn. Er zijn heus wel een aantal recepten waardoor je vaak al binnen de 15 minuten echt wel lekkere gerechten in elkaar flanst. Vooral gezonde pastamaaltijden zijn altijd een goed idee. Het is even zoeken, maar je kan online heel wat kookinspiratie opdoen. Ook hier geldt natuurlijk dat je ook al vooraf het een en ander kan doen. Zo hoef je die gezonde pastasaus na het werk enkel nog even in de magnetron te stoppen.

Neem gezonde snacks mee naar het werk

Moet je overuren kloppen en wrijft de pizzabezorger zich alvast in de handen? Door gezonde snacks mee te nemen naar het werk kan je het heus wel nog even rekken tot je thuis bent. Met ongezouten notenmix, fruit, snackgroenten en magere kwark als tussendoortje doe je niks mis en houd je ongezonde verleidingen op een afstand.

Maak tijd vrij om te eten

Dat je het te druk hebt om te koken, is één zaak. Maar je mag het nooit te druk hebben om te eten. Een goede ondernemer draagt zorg voor zichzelf. Plan voldoende rustmomenten in en zorg ervoor dat je altijd de tijd hebt om minimaal even rustig te eten. Niet alleen heeft je lichaam die voedingsstoffen broodnodig, bovendien kan zo’n rustmoment ook mentaal wonderen verrichten.

Laat gezonde maaltijden bezorgen

Het gevaar van bezorgmaaltijden is dat je knorrende maag het woord mag voeren. Al dat vettigs en zoets ziet er meteen zo lekker uit en voor je het weet heb je een grote pizza of een kapsalon naar binnen geschrokt. Lukt het je echt niet om te koken? Kies dan op zijn minst voor gezonde bezorgmaaltijden. Bijna elke snackbar heeft ook wel een salade op het menu staan en vaak zijn er ook restaurants die gezonde maaltijden aan huis bezorgen. Bestel je wel erg vaak een maaltijd? Dan zijn er ook maaltijdservices die elke dag van de week een gezonde maaltijd bezorgen. Zo hoef je alvast niet in de verleiding te komen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.