Duurzaam koeriersplatform in Technology Fast 50

30 september 2022 14:00

Duurzaam koeriersplatform in Technology Fast 50

Brenger is een van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland, dankzij de innoverende transporttechnologie

Brenger, de tech scale up die koeriers helpt met betere dienstverlening en minder CO2-uitstoot, is genomineerd voor de competitie Fast 50 van consultant Deloitte. Het koeriersplatform liet aanzienlijk stijgende cijfers zien, niet alleen in de omzet, juist ook op het gebied van verduurzaming en efficiëntie als het gaat om bulktransport via de weg.

Duurzame groei

Na een strenge selectie staat Brenger dit jaar in het rijtje genomineerden naast o.a. transport uitdagers Quicargo, Trunkrs, Homerr en Returnista.

Wisse Koedam, Mede-oprichter van Brenger: “Wij zijn supertrots op deze nominatie. Het is alvast een eerste aanmoediging dat we op de goede weg zitten richting een efficiëntere transportsector wereldwijd. Inmiddels zijn we actief in Nederland, België en Duitsland. Daar bespaarden we de afgelopen zes jaar, sinds ons bestaan, ruim 2.075 ton aan CO2-uitstoot. Dit, dankzij onze technologie die transportverzoeken koppelt aan lege busruimte van koeriers die de route toch al gaat rijden. Inmiddels zijn we op kantoor uitgegroeid tot een team van zo’n 55 fijne mensen waarmee we samen aan onze ambities werken. We hopen dat de komende jaren verder door te zetten.”

Technologie waar iedereen van profiteert

Het efficiënt en naadloos laten bezorgen van omvangrijke goederen blijft een uitdaging. Voor zowel consument en retailer als vervoerder. Brenger biedt hierin de oplossing voor alle bovenstaande spelers door hun behoeftes te verenigen tot één simpele oplossing. Zelfstandige koeriers die bij Brenger aangesloten zijn, hebben toegang tot alles-in-één tool die ze ontzorgt het gebied van acquisitie, efficiëntere planning, notificaties naar de klant, management en facturatie. Via de intuïtieve API kunnen de (zakelijke) partners een transportoplossing aanbieden aan hun eindklanten alsof het hun eigen oplossing is, waardoor de klantervaring en loyaliteit toenemen. Eindgebruikers besparen simpelweg tijd, geld en gedoe doordat ze niet de weg op hoeven en terwijl een vriendelijke Brenger-koerier hun bank tegen een goedkoper tarief brengt dan het huren van een busje. Door vraag en aanbod middels slimme technologie samen te brengen, verwacht Brenger een groot deel van de (nu nog) lege busjes op de weg sneller te vullen, wat al aanzienlijk veel overtollige CO2-uitstoot in de kiem smoort.

Deloitte’s snelgroeiers selectie

Met de competitie moedigt Deloitte de snelstgroeiende jonge Nederlandse bedrijven aan. Jaarlijks worden de meest opvallende ondernemingen geselecteerd en aan de tand gevoeld. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar omzetgroei van de afgelopen vier jaar, maar ook naar groeistrategie in de brede zin van het woord. Op 3 november 2022 vindt de prijsuitreiking plaats in Hilversum waarbij de rangschikking van de lijst gepresenteerd wordt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.