Duurzaam interieur

14 november 2022 09:23

Duurzaam interieur

Op de dag van vandaag is het begrip duurzaam niet meer uit het woordenboek te denken. Veel mensen zijn bezig om zo duurzaam mogelijk te leven. Dit doen mensen door bijvoorbeeld afval te scheiden en het besparen van energie in huis. Naast deze twee voorbeelden kunnen mensen ook kiezen voor een duurzaam interieur. In deze blog lees je wat de voordelen zijn van een duurzaam interieur en enkele tips hoe jij hiervoor kan zorgen.

Waarom kiezen voor een duurzaam interieur?

Een duurzaam interieur kent vele voordelen. De voordelen zijn niet alleen voor jou, maar voor de hele wereld. Bij een duurzame keuze, draagt iemand zijn of haar steentje bij aan de wereld. Zo kan dat dus ook in de vorm van duurzaam interieur. De keuze voor een duurzaam bewust interieur kost niet veel tijd, maar kan wel een groot verschil maken. Het tweede voordeel is, dat je investeert in een langere levensduur. Bij het produceren van duurzame meubelstukken, wordt er gebruik gemaakt van materialen die langer meegaan. Dit houdt dus in dat de meubelstukken van betere kwaliteit zijn voorzien.

Wat is een duurzaam interieur?

Bij duurzaam bewust interieur is er geproduceerd met het oog voor de natuur. Bij de productie zijn er zo min mogelijk grondstoffen verspild, dit is een erg belangrijk aspect. Dat komt omdat grondstoffen steeds schaarser worden. Hout is een voorbeeld van een grondstof dat steeds schaarser wordt. Bovendien is er bij de productie gebruik gemaakt van materialen die langer meegaan dan de gemiddelde duur van de materialen die gebruikt voor de productie van meubelstukken. Dit is niet alleen een bewuste keuze voor de wereld, maar ook nog eens voor de portemonnee.

Tips voor een duurzaam interieur

Er zijn verschillende voorbeelden, hoe jij de inrichting kan verduurzamen. Hieronder volgen enkele tips voor de verduurzaming van het interieur.

Duurzame meubels

Je kunt ervoor kiezen, om voor een duurzaam meubelstuk te gaan. Een goed voorbeeld is om te gaan voor een meubelstuk van massief hout. Enkele materialen waar je beter niet voor kan kiezen zijn plastic en spaanplaat. Deze materialen bevat een of enkele schadelijke stoffen. Een andere mogelijk is om te kiezen voor een tweedehands meubel. Je kunt het tweedehands meubelstuk ook naar jouw wensen maken. Dit kan door middel van stofferen. Bij stofferen kan het tweedehands meubelstuk opgeknapt met verschillende materialen en kleuren. Wanneer het meubelstuk is gestoffeerd, kun je kiezen voor meubelvilt. Dit vilt plaats je onder het meubel en beschermt de vloer tegen eventuele krassen. Niet alleen bescherm je de vloer, maar ook het meubelstuk. Op deze manier kan het meubelstuk langer mee!

Duurzaam behang

Sommige soorten behang zijn slecht voor de luchtkwaliteit in huis. Het is goed om te kiezen voor behang dat vrij is formaldehyde en andere vluchtige stoffen. Wanneer je de keuze voor een duurzaam behang hebt gemaakt, is het goed om te kiezen voor een veilige behanglijm. Kies bijvoorbeeld voor behanglijm die je zelf moet aanmaken en niet voor kant-en-klare behanglijm.

Groen poetsen

Bij poetsen van het interieur kun je ook een duurzame bewuste keuze maken. Kies bijvoorbeeld voor een allesreiniger. Gebruik liever geen middelen met fosfaten, chloor, bleek en desinfecteermiddelen.

Deze blog geeft informatie over een duurzaam interieur. Na het lezen van deze blog weet je waar je op moet letten, bij het kiezen voor een duurzaam bewuste inrichting. Niet alleen draag je een steentje bij aan de wereld met een duurzame interieur, maar het is ook nog een goed voor de portemonnee!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.