Dit zou niet mogen ontbreken in jouw horeca keuken

2 december 2020 09:30

Dit zou niet mogen ontbreken in jouw horeca keuken

In de gemiddelde horecakeuken in ons land komen we behoorlijk wat apparaten tegen. Niet gek, want deze apparaten maken het bereiden van gerechten een stuk makkelijker. Zo is er in iedere horeca keuken bijvoorbeeld wel een bak- of grillplaat aanwezig. Dit geldt tevens voor een koelkast, vriezer en vaatwasser. Toch zijn er nog genoeg andere apparaten die niet mogen ontbreken in jouw horeca keuken. Benieuwd om welke apparaten het gaat? Wij hebben in deze tekst een selectie gemaakt.

1. Mixer en blender

In iedere horeca keuken zou een mixer en een blender moeten staan. Helaas zijn er nog genoeg restaurants die het zonder deze apparaten doen. Een gemiste kans, want mixers en blenders brengen de nodige voordelen met zich mee. Zo gebruik je een mixer bijvoorbeeld om vers pizzadeeg te maken. Blenders gebruik je voor allerlei verschillende zaken. Met dit apparaat maak je onder meer drankjes, maar ook sauzen en marinades.

2. Vacumeermachine

Als een restaurant vol zit, is het vaak aanpoten voor het keukenpersoneel. Daarom worden er meestal de nodige voorbereidingen getroffen. Wil jij het jezelf makkelijk maken? Dan mag een vacumeermachine niet ontbreken in jouw horeca keuken. Dit apparaat gebruik je om eten vacuüm te verpakken. De producten blijven langer goed en bovendien daalt de bereidingstijd wanneer jij etenswaren van tevoren vacuüm verpakt. Hierdoor kost het jou minder tijd om maaltijden op tafel te zetten en daar heb je ’s avonds profijt van.

3. Citruspers

Naast het eten wordt er in ieder restaurant ook drinken geserveerd. Kunnen mensen ook bij jou komen lunchen? Dan moet je jou drankkaart hierop afstemmen. Veel mensen drinken ’s middags namelijk nog geen wijntje of een biertje, maar koffie, thee, fris of een jus d’orange. Veel mensen vragen naar een verse jus. Zorg er daarom voor dat er een citruspers in de keuken staat. Hiermee maak jij zelf verse sinaasappelsap.

4. IJsblokjesmachine

Frisdrank en wijn wordt vaak koud gedronken. Daarom bewaren de meeste horecagelegenheden deze dranken in de koelkast. Vaak is er een speciale drankenkoelkast aanwezig. Heb jij hier geen ruimte voor? Schaf dan een ijsblokjesmachine aan. Niet-gekoelde dranken zijn hierdoor binnen de kortste keren koud Je voegt er namelijk simpelweg wat ijsblokjes aan toe. Met zo’n apparaat is een extra koelkast overbodig en dat scheelt jou weer ruimte in de keuken.

5. Warmhoudkast

Het komt ongetwijfeld weleens voor dat jij niet alle gerechten gelijktijdig klaar hebt. Uiteraard wil je ze wel tegelijkertijd uitserveren, zodat iedereen aan een tafel samen kan eten. Om te voorkomen dat het eten afkoelt, plaats je het in een warmhoudkast. Deze kast zorgt ervoor dat het eten ook na bereiding op temperatuur blijft. Heb jij zo’n kast in jouw keuken staan? Dan hoef je niet bang te zijn dat gasten klagen over koud eten.

6. Vleessnijmachine

Wanneer mensen in jouw restaurant kunnen dineren, staat er ongetwijfeld vlees op de menukaart. Je wilt iedereen ongeveer gelijke porties serveren. Snijd je alles handmatig? Dan wordt dit lastig. Met een vleessnijmachine is dit een fluitje van een cent. Dit apparaat snijdt de plakjes vlees in de door jou gewenste dikte. Bijkomend voordeel is dat het snijden hierdoor veel sneller gaat. Ook loop jij minder kans op verwondingen wanneer je een vleessnijmachine gebruikt. Reden genoeg om dit apparaat ook in jouw horeca keuken te gebruiken.

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.