Dit zijn de vier beste Hybride Werkgevers van de Metropoolregio Amsterdam!

8 juni 2022 14:58

Dit zijn de vier beste Hybride Werkgevers van de Metropoolregio Amsterdam!

Zo Werkt Het Award regio-winnaars

Na het succes van de uitreiking van de (Thuis)werkgever van het Jaar Award van vorig jaar, ging mobiliteitsplatform Zo Werkt Het, een initiatief van Stichting Breikers, dit jaar op zoek naar de beste hybride werkgevers van Nederland. 
Honderden werknemers nomineerden de afgelopen weken hun werkgevers met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen. In de Metropoolregio Amsterdam werden maar liefst 110 unieke werkgevers genomineerd!
Hybride werken, we kunnen er bijna niet meer omheen. De afgelopen jaren is deze manier van werken voor veel bedrijven de nieuwe standaard geworden. Als blijk van waardering voor organisaties die nét even een stapje verder zijn gegaan om hybride werken makkelijk, leuk en efficiënt te maken voor hun werknemers, besloot landelijk mobiliteitsplatform Zo Werkt Het om dit jaar de awards uit te reiken aan de Hybride Werkgevers van het Jaar. 

De regionale winnaars

De Zo Werkt Het regio Award werd in vier verschillende poules uitgereikt, zo maakten zowel kleinere start-ups, als de multinationals kans op deze eervolle prijs. 

In de regio Noord-Holland zijn dit;

In de categorie 0-20 werknemers

Codam Coding College
Codam is een private opleider (stichting, non-profit) die programmeurs opleidt (gratis en met baangarantie). Ze zijn gestart vlak voor corona en dat is voor een onderwijsinstelling natuurlijk hel. Maar desondanks laten ze mooie groeicijfers zien en geven de studenten een hoge score/waardering (zie website). Dat doen ze onder meer door heel gericht te werken aan onboarding en groepsvorming onder studenten. Leerkrachten krijgen veel vrijheid om (als het werk dat toelaat natuurlijk) eigen werkplek en werktijden te kiezen. Een goed voorbeeld, ook voor andere onderwijsinstellingen waar men er vaak op is gericht zo snel weer terug te keren naar het onderwijs 'pre-corona'.

In de categorie 20-50 werknemers

Bconnect 
Bconnect is een dienstverlener in online marketing via internet (accent 'automotive'). Aard van het werk maakt werken op afstand goed mogelijk en daar wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Deze werkgever is zich erg bewust dat dit risico's met zich meebrengt voor het 'thuisvoelen' en de ontwikkeling van medewerkers en heeft daarom een levendig en divers programma voor het ontwikkelen van de bedrijfscultuur en het stimuleren van groepsdynamica.

In de categorie 50-200 werknemers 

BeFrank
Deze pensioen dienstverlener is een heel mooi voorbeeld van hoe je ook als middelgroot bedrijf een volledig hybride werkbeleid kunt ontwikkelen. Een complete mix met actieve participatie van de medewerkers. Er is aandacht voor vitaliteit, ze zijn flexibel, werken in de trein is mogelijk, een goede thuiswerkplek wordt gefaciliteerd, aandacht voor goede (hybride) onboarding, het nieuwe kantoor is volledig op hybride werken ingericht en er is persoonlijke aandacht. Leuk detail is dat de nominatie door een groep van 6 zeer enthousiaste medewerkers via een powerpoint is ingediend (op te vragen bij Breikers).

 

In de categorie 200+ werknemers

Athora
Moederbedrijf van onder meer Zwitsereleven, Reaal en Hoge Huis. Genomineerd door meer dan 80 medewerkers met veel verschillende en persoonlijke verhalen waaruit heel veel waardering voor deze werkgever spreekt. Een uitgebreid team van medewerkers was al ruim voor Corona bezig met de herdefiniëring van het werk in al zijn aspecten. Volgens de verhalen voelen mensen zich echt vrij in het zoveel mogelijk zelf organiseren van hun werk, waarbij veel persoonlijke aandacht vanuit het management is. Het hybride werken is hier geen 'doel op zich', maar een duidelijke exponent van excellent werkgeverschap vanuit een duidelijk visie en missie waaraan organisatie breed (dus bij alle werkmaatschappijen) vast wordt gehouden en inhoud gegeven (ook bij overnames en fusies). Een tien met een griffel!

Kortom, deze bedrijven hebben alles uit de kast gehaald afgelopen jaar; van Arbo verantwoorde thuiswerkplekken, inspirerende team-building activiteiten op de dagen dat men op kantoor werkt, slimme IT-oplossingen, flexibele werktijden, innovatieve manieren om te overleggen, thuiswerkvergoedingen, altijd en overal met de trein mogen reizen, sport challenges, bedrijfspsychologen, fietsapps, compleet nieuw ingerichte Hybride vergaderplekken et cetera. 
Het Nederlandse bedrijfsleven verdient een dikke pluim, want er lopen heel veel tevreden werknemers rond! Geweldig!

Over Zo Werkt Het.

Zo Werkt Het is een initiatief van 12 mobiliteitsregio’s, waaronder Breikers vanuit de Metropoolregio Amsterdam, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen.
Meer over deze campagne vind je op www.zowerkthet.nl/award

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?
Vraag Breikers om hulp! Hun advies is altijd kosteloos en op maat. www.wijzijnbreikers.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.