Debiteurenbeheer uitbesteden wordt steeds populairder

12 januari 2022 09:20

Debiteurenbeheer uitbesteden wordt steeds populairder

Natuurlijk wil je als ondernemer dat je facturen op tijd worden uitbetaald. Herinneringen sturen of vervelende incassotrajecten wil je liever voorkomen. Je kan je tijd en energie wel beter besteden. Een oplossing is het uitbesteden van je facturatie. Lees hieronder meer waarom je hier als ondernemer voor zal kiezen. 

Vroeg of laat krijgt elke ondernemer er wel mee te maken: debiteurenbeheer. Allereerst het aangaan van een overeenkomst met klanten en daarna het bijhouden van de administratie van openstaande facturen en het versturen van herinneringen. Dat kan best wat tijd opslokken, maar kan ook worden uitbesteed aan een factoringmaatschappij. Daar win je behalve een hoop tijd, ook een hoop rompslomp mee en je facturen worden gewoon op tijd betaald. Zeker in tijden van corona kan dit enorm helpen; ondernemers blijken een enorme financiële dip te hebben in deze tijden, blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel. En dat heeft natuurlijk ook weer effect op de gezondheid; teveel stress kan immers weer voor een burn-out zorgen. 

Debiteurenbeheer uitbesteden

Als je je tijd dus liever aan de andere zakelijke activiteiten wilt besteden of indien je geen middelen hebt om een administrateur in loondienst aan te nemen, is het een handig idee om je debiteurenbeheer uit te besteden aan een factoringmaatschappij. Zij houden dan je administratie bij, versturen de facturen en eventueel herinneringen en/of aanmaningen en betalen je facturen al vooraf aan je uit. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en krijg je gewoon direct je geld. Dat scheelt natuurlijk enorm veel. En bovendien profiteer je ook nog eens van de ervaringen die een factoringmaatschappij heeft. Je debiteurenbeheer uitbesteden is zo gek dus nog niet. Vandaar dat dit fenomeen steeds meer populair wordt onder zzp’ers en vele bedrijven.

Zorgeloos ondernemen

Een gezonde cashflow is natuurlijk de sleutel van jouw bedrijf of onderneming. Dat je facturen dus op tijd worden betaald is een essentiële zaak. Als je niet kan wachten tot het einde van de betalingstermijn laat je je facturen toch gewoon voorfinancieren. Voorheen was dit alleen mogelijk voor grote bedrijven, maar tegenwoordig kunnen ook zzp’ers en kleine bedrijven hiervan gebruik maken. Voorfinanciering betekent dat binnen 24 uur, of misschien zelfs wel binnen enkele uren het bedrag van je factuur naar je bankrekening wordt overgemaakt door de factoringmaatschappij. Zo ben je niet meer afhankelijk van het betalingstermijn en weet je vooraf al waar je aan toe bent.

Optimaliseer jouw debiteurenbeheer

Een snelle uitbetaling niet het enige voordeel van factoring. Afhankelijk van met welke factoringmaatschappij je samenwerkt, zijn er verscheidene andere services of werkwijzen waarvoor je kunt kiezen. Zo kunnen je klanten op voorhand gecontroleerd worden op kredietwaardigheid, waardoor het risico op wanbetaling kleiner wordt. Daarnaast kunnen je facturen tevens verzekerd worden tegen faillissementsrisico van je klanten. Als een van je debiteuren failliet gaat, ben je toch voor het factuurbedrag of een groot gedeelte daarvan gedekt. Als je met een factoringmaatschappij in zee gaat, betaal je doorgaans een klein percentage van de factuur als fee.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.