De zakelijke voordelen van goed verzekerd zijn

8 maart 2023 14:32

De zakelijke voordelen van goed verzekerd zijn

Als ondernemer kijk je altijd naar de kosten versus de baten. Op die manier kan je namelijk zorgen dat je uiteindelijk winst gaat maken. In dat opzicht is het ook belangrijk om dit op alle vlakken van het zakendoen te doen. Dat betekent dat je verder kijkt dan de kosten voor je productie alleen. Je kijkt bijvoorbeeld ook naar verzekeringen. Het is verleidelijk om jezelf zo minimaal mogelijk te verzekeren. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat dit niet helemaal de juiste weg is. Er zitten ook voordelen aan goed verzekerd zijn.

Geen stilstand door een autoverzekering

Laten we eens beginnen bij een goede autoverzekering. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus een bepaalde mate van verzekeren is altijd een goed idee. Wanneer je echter niet verder kijkt dan de minimale verzekering, dan loop je ook veel voordeel mis. Vervangend vervoer en het recht op hulp en service op elk moment zitten bijvoorbeeld vaak in de wat betere auto verzekering opgenomen. Wanneer een auto uit de rotatie raakt door een ongeluk, dan is het wel zo handig om de medewerkers met een andere auto het gat op te kunnen laten vullen. Zo lijd je minimaal verlies.

Herstel van de systemen

Er zijn natuurlijk allerlei verzekeringen die je kunnen helpen bij allerlei vormen van schade. Dat neemt echter niet weg dat de ene vorm van schade veel meer kan aanrichten dan de andere. Denk bijvoorbeeld aan een cyberaanval. Daarmee komt het bedrijf niet alleen plat te liggen. De kans bestaat ook dat alle hardware waardeloos wordt en vervangen moet worden. Dit is een wel heel grote kostenpost. Met een moderne verzekering zoals een cyberverzekering, kan je dit mooi opvangen. Dat kan dus wel een heel groot verschil maken in de kosten die je te verwerken krijgt.

Verzekeren van het kantoor

Je bent waarschijnlijk ook vooral gericht op het verzekeren van de zaken rondom het bedrijfsproces. Dit is ook logisch, want daar ligt voor jou het grote belang. Dat neemt niet weg dat de kantoorruimte die je huurt geen ondergeschoven kindje mag zijn. De kans dat er hier bijvoorbeeld diefstal of brand optreedt is altijd aanwezig. Dan ben je meer kwijt dan je zou willen en is het wel fijn wanneer je dit kan dekken met een opstal- en inventarisverzekering. Het is daarom zeker aan te raden deze verzekeringen dus ook niet te vergeten als je gaat ondernemen.

Alles goed doornemen

Wanneer je echt een goed beeld wilt vormen van de mogelijkheden, dan is het slim om er een specialist bij te halen. Die kan je namelijk een goed idee geven van wat de beste opties voor jou zijn. En natuurlijk hoe je daar dan ook weer het beste uit haalt voor jezelf en jouw onderneming. Door alle verzekeringen die je hebt en niet hebt eens goed door te nemen kan je al snel zorgen voor heel veel zakelijk voordeel. Dat is dus alvast een goede reden om deze zaken eens met en echte kenner door te nemen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.