De voordelen van werken vanuit het buitenland

20 maart 2023 16:43

De voordelen van werken vanuit het buitenland

In het digitale tijdperk van vandaag is werken vanuit het buitenland een populair fenomeen geworden. Met de opkomst van technologie en de mogelijkheid om overal ter wereld verbonden te zijn met internet, kunnen professionals vanuit bijna elke locatie werken. Of je nu werkt voor een bedrijf in het buitenland of vanuit het buitenland voor een Nederlands bedrijf werkt… Werken vanuit het buitenland biedt talloze voordelen. We zetten ze op een rijtje!

Goed voor op het CV

Voor een werkgever in Nederland is het extra aantrekkelijk om iemand aan te nemen die ervaring in het buitenland heeft opgedaan. Dit is omdat je hierdoor aantoont dat je beschikt over bepaalde eigenschappen en competenties. Als eerste toont dit aan dat je interesse hebt in andere culturen. Zeker voor een multinational is dit erg aantrekkelijk. Verder spreek je hoogstwaarschijnlijk ook meerdere talen door deze buitenlandse ervaring. Daarnaast toont een buitenlandse ervaring ook aan dat je flexibel bent en het vermogen hebt om je aan te passen. Het onderscheidt je echt in de arbeidsmarkt, als je in het buitenland hebt gewerkt!

Wil jij meer weten over hoe je jezelf kunt onderscheiden als ondernemer? Lees dan nu onze blog hierover.

Netwerk uitbreiden

Als je in het buitenland werkt dan kun je jouw netwerk heel goed uitbreiden. Doordat je alleen maar nieuwe mensen en bedrijven leert kennen, waar je anders wellicht nooit in contact mee was gekomen, breid je snel jouw netwerk uit. Deze connecties kunnen vroeg of laat misschien wel helpen om jouw carrière verder te helpen.

Kostenbesparing

Werken vanuit het buitenland kan ook kostenbesparend zijn. Je kunt mogelijk geld besparen op huur, transport en voedsel, afhankelijk van waar je woont en werkt. Bovendien kan werken vanuit het buitenland een kans bieden om goedkoper te leven in landen met lagere kosten in bijvoorbeeld levensonderhoud. In sommige landen heb je bijvoorbeeld ook belastingvoordeel ten opzichte van Nederland. Dit geldt natuurlijk wel alleen als je echt emigreert naar het desbetreffende land.

Werken en reizen

Als je gaat werken in het buitenland kun je werken en reizen perfect combineren. Normaal zou je verlof moeten pakken om een reis te kunnen boeken. Nu kun je in het weekend met je nieuwe collega’s en vrienden in het weekend bijvoorbeeld een roadtrip of stedentrip gaan maken. Doordat je al in het buiteland woont is dit een stuk goedkoper en kun je zelf makkelijk bepalen wat je wilt doen.

Wil jij permanent wonen in Portugal? Dit is dé perfecte plek om werken en reizen te combineren. Wonen in Portugal is een goede manier om ook meteen te kunnen genieten van de voordelen van in het buitenland te werken.

In het kort

Het werken vanuit het buitenland biedt dus talloze voordelen die kunnen bijdragen aan jouw carrière, persoonlijke groei en algehele welzijn. Door te profiteren van deze voordelen en te werken vanaf een locatie die het beste bij je past, kun je jouw carrière naar een hoger niveau tillen terwijl je ook geniet van de voordelen van een nieuwe omgeving en cultuur.

Wil je tips krijgen over het werken op afstand? Lees dan onze blog hierover.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.