De Huidkliniek trekt miljoenen investering aan voor verdere uitbreiding

24 mei 2022 11:08

De Huidkliniek trekt miljoenen investering aan voor verdere uitbreiding

Keten van huidklinieken rolt uit naar circa 30 eigen klinieken in Nederland

De Huidkliniek, aanbieder van paramedische huidbehandelingen, laserbehandelingen en vetbevriezing ontvangt een miljoenen investering van de Larense investeringsmaatschappij 5square. De investering wordt aangewend voor het openen van een groot aantal nieuwe huidklinieken in Nederland. Daarnaast breidt de onderneming het behandelaanbod verder uit en wordt geïnvesteerd in state-of-the-art behandelapparatuur.

De Huidkliniek is in 2003 opgericht door Renske Ypma. Het bedrijf is aanbieder van een breed scala aan huid therapeutische behandelingen, zoals de behandeling van acne en het verwijderen van tatoeages. Daarnaast biedt De Huidkliniek op grote schaal laserontharing, vetbevriezing en huid verjongende behandelingen. De onderneming bestaat naast het hoofdkantoor in Haarlem uit 12 eigen klinieken in de Randstad. Bij de Huidkliniek werken circa 50 gecertificeerde huidtherapeuten. Sinds 2019 werkt de Huidkliniek met de hulp van investeringsmaatschappij Amazing Whale Ventures aan de uitrol van klinieken en opende het bedrijf vestigingen in onder meer Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Amazing Whale participeert ook in deze twee investeringsronde.

Renske Ypma, CEO van De Huidkliniek : “Sinds ik De Huidkliniek heb opgericht heeft het bedrijf zich gestaag ontwikkeld en zijn we nu de onbetwiste Nederlandse marktleider in huidtherapie. Het is onze overtuiging dat ieder mens een natuurlijke schoonheid bezit en we zien het als onze missie om deze schoonheid bij onze cliënten naar voren te halen. Onze kracht zit in het écht goed luisteren en beoordelen van de klantvraag en deze te beantwoorden met een compleet en persoonlijk behandelplan en productadvies. De participatie en de ervaring van 5square stellen ons in staat om deze winnende propositie nu in nog meer klinieken te gaan aanbieden.”

Remco Van den Heuvel, founding partner van 5square : “We zijn trots dat we ons hebben mogen verbinden aan De Huidkliniek en het bedrijf kunnen helpen met de verdere uitrol van klinieken in Nederland. Huidtherapie en huidverzorging is een trend die de laatste jaren echt doorzet. De verouderende populatie, de rol van sociale media en ook de brede acceptatie van huid -en cosmetische behandelingen onder zowel vrouwen als mannen zijn sterke groei drijvers onder de propositie van De Huidkliniek. Amazing Whale Ventures heeft samen met het management de onderneming de aflopen 2 jaar schaalbaar gemaakt en een sterk team gebouwd. Daarmee kunnen we nu met vertrouwen de groei verder versnellen.”

Over De Huidkliniek

De Huidkliniek is opgericht in 2003 en is met 12 klinieken de grootste aanbieder van huidtherapie in Nederland. Bij de Huidkliniek werken circa 50 gecertificeerde en BIG-geregistreerde huidtherapeuten. De Huidkliniek biedt op grote schaal huid therapeutische behandelingen, huid verjongende behandelingen, vetbevriezing en laserbehandelingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerde licht- en laserapparatuur. Het merendeel van de behandelingen van De Huidkliniek valt onder de aanvullende zorgverzekering. De Huidkliniek beschikt over contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Over 5square

5square is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die sinds 2004 een groot aantal Nederlandse bedrijven heeft geholpen met groeikapitaal én kennis. Het beheerd vermogen van 5square bedraagt circa €125 miljoen, waarmee een portfolio is opgebouwd van succesvolle en snelgroeiende bedrijven. Voorbeelden zijn de IJsvogel groep (bekend van Pets Place en Boerenbond), EeStairs (internationale leider in de productie van trappen), Intersteel (hang- en sluitwerk, verkocht in 2020), Snappet (adaptief leren voor het basisonderwijs, verkocht in 2019. De band die 5square al jarenlang onderhoudt met haar investeerders is intensief en veel kennis en ervaring wordt gedeeld met de bedrijven waarin 5square heeft geïnvesteerd.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.