De arbeidsmarkt van de toekomst: iedereen verdient een gelijke kans

29 juni 2022 08:46

De arbeidsmarkt van de toekomst: iedereen verdient een gelijke kans

Vandaag de dag zijn werkgevers op zoek naar vernieuwende en duurzame methoden om aan het juiste personeel te komen. De wervingsmethode Open Hiring® (een baan zonder cv en sollicitatiegesprek) kan zo’n oplossing zijn. Landelijk is UWV een samenwerking aangegaan met maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation om Open Hiring® verder op de kaart te zetten. Bij het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland zijn wij actief bezig deze inclusieve methode van werven onder de aandacht te brengen bij werkgevers. Het is een tendens dat steeds meer werkgevers mensen die nu aan de zijlijn blijven staan willen betrekken bij hun bedrijf.

Wat houdt Open Hiring® in?

Open Hiring® zorgt voor diversiteit in uw personeelsbestand, het is sneller en goedkoper dan reguliere wervingstechnieken en u haalt gemotiveerde medewerkers binnen. In het kort komt het er op neer, dat een werkzoekende alleen zijn naam op een lijst hoeft te zetten om in aanmerking te komen voor de baan. Chain Logistics is één van de eerste bedrijven die 4 jaar geleden heeft meegedaan aan het experiment om Open Hiring in te zetten op de arbeidsmarkt en inmiddels zijn 22 werknemers via deze methode aangenomen. Vorige maand tijdens een inspiratiesessie voor werkgevers vertelde Rob Jansen van Chain Logistics met veel enthousiasme zijn verhaal. “Je bent gek als je het niet probeert”, aldus Rob Jansen.

Deze inspiratiesessie is een lokaal voorbeeld hoe WerkgeversServicepunt aandacht geeft aan dit thema. Met name voor bedrijven die regelmatig instapfuncties beschikbaar hebben werpt deze methode zijn vruchten af, voor zowel de werkgever als de werknemer die een eerlijke kans krijgt.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als gids op de arbeidsmarkt denken wij met u mee of Open Hiring® een passende oplossing kan zijn. Wij bieden ondersteuning bij de implementatie en zetten ons netwerk actief in voor de vacatures. Daarbij geven wij nazorg en opvolging. Aan de slag met Open Hiring®? Geef via info@wsp-mg.nl of via Yannick.A.vanKastel@uwv.nl aan of u interesse heeft. Via Start Foundation ontvangt u een samenwerkingsovereenkomst en toolkit. Hier zijn geen kosten en verplichtingen aan verbonden. Meer informatie vindt u op: Start Foundation | Open Hiring® voor Werkgevers. 

Annuska Sip
Manager UWV Werkgeversdienstverlening &
Manager WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.