DBS2 Factoring helpt je groeien

28 november 2019 15:33

DBS2 Factoring helpt je groeien

“Ontstaan vanuit de vraag uit de markt, bewegen we nog steeds met de behoeften van onze klanten mee. Waarschijnlijk is dat de sleutel tot ons succes.”

Tekst: May-lisa de Laat

DBS2 Factoring is opgericht in 2011, midden in de crisis, toen kleine zelfstandigen dringend geld nodig hadden om te overleven. De enorme groei van de eerste jaren (ieder jaar verdubbelde de omzet), is veranderd in een gestage groei nu de economie beter draait. Lokale klanten zijn uitgebreid met vele landelijke partijen en op dit moment doet DBS2 regelmatig zaken over de grens.

Wat is de sleutel tot het succes voor DBS2? Volgens directeur Willem van der Marel en zijn collega, Martien van Aalst, is dat vooral de goede dienstverlening. “We denken met ondernemers mee. We bieden niet alleen werkkapitaal, maar ook advies hoe ze hun geld het beste kunnen inzetten. Waar het normaal gesproken geld kost, levert het ze daardoor al snel geld op. Dat onderscheidt ons van collega’s.”

“Verder betalen wij 100% van de facturen direct uit, waarbij we het betalingsrisico overnemen. Daarnaast bieden wij klanten een vast tarief, zonder verborgen extra kosten. Verder hoeft een ondernemer bij ons niet te tekenen voor een bepaalde termijn. Hij kan zelf bepalen wanneer en hoe lang hij van onze dienstverlening gebruikmaakt. Heel flexibel dus. En niet in de laatste plaats, bij ons is een klant geen nummer. Wij werken op basis van persoonlijk contact en met een vast contactpersoon. Menselijk contact vindt iedereen prettig.”

Willem: “Ondernemers gaan bewuster om met risico’s. Om in de huidige onrustige markt toch snelheid van handelen te houden, is factoring een prima oplossing. Want krediet aanvragen bij de bank is nog steeds moeilijk.”

Toekomst

“Als factoringbedrijf zullen we blijven groeien met zo’n 30% per jaar. Onze dienstverlening zal zich verbreden met nieuwe producten, op basis van de behoefte van de klant. Regelmatig krijgen we vragen over bijvoorbeeld het financieren van machines, voorraden of auto’s”, aldus Martien.

“Niet veel mensen weten dat wij al factoring bieden vanaf 1%. Het levert je als ondernemer dan al snel geld op. Je loopt minder risico en hebt minder zorgen. Neem eens contact op voor een vrijblijvend advies”, besluit Willem.

Wat is factoring? En voor wie is het geschikt?

DBS2 Factoring zorgt voor uitbetaling van uw facturen op dezelfde werkdag en neemt het betalingsrisico en debiteurenbeheer van u over. DBS2 Factoring beoordeelt allereerst uw opdrachtgever op kredietwaardigheid. Naar aanleiding van die beoordeling ontvangt u van ons een bevestiging. Het enige wat DBS2 Factoring van u nodig heeft, naast de vaste gegevens en het getekende contract, is een kopie van de factuur aan uw klant. Op die factuur zet u – in plaats van uw eigen gegevens – de naam en het rekeningnummer van DBS2 Factoring. U ontvangt van DBS2 Factoring dezelfde werkdag uw geld, minus de vergoeding voor onze diensten. Uw klant zal hiervan weinig merken, alleen het rekeningnummer waarnaar hij geld overmaakt, is dus anders.

Factoring is vooral interessant voor bedrijven die hard groeien (eerder geld nodig hebben) en voor bedrijven die te krap in hun financiële jasje zitten en meer kapitaal nodig hebben om te kunnen blijven groeien.

DBS2 Factoring

Valkenburgseweg 68

2223 KE Katwijk ZH

Tel.: 071 40 88 164

E-mail: info@dbs2.nl

www.dbs2.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.