CMDATA MAAKT IOT EN CONDITION MONITORING MOGELIJK VOOR MKB

11 oktober 2022 16:39

CMDATA MAAKT IOT EN CONDITION MONITORING MOGELIJK VOOR MKB

CMData heeft soft- en hardware ontwikkeld voor state- off the art condition monitoring. Intelligente software met uitgekiende sensoren verwerken de informatie van systemen tot data welke geanalyseerd wordt om signalen te kunnen geven – op smartphone en/of PC - indien vooraf ingestelde waarden overschreden worden.

Hiermee, en de mogelijkheid om merkonafhankelijk te meten, kan worden voorkomen dat er product verlies of schade ontstaat door uitval van techniek op een grote diversiteit van systemen. Door middel van IOT (Internet Of Things) introduceren we Industry 4.0.

Meten is weten

De tijd dat een monteur met regelmaat langs installaties liep om met de hand, of een schroevendraaier ‘voelde’ of de techniek nog goed functioneerde, is sneller dan u denkt aan het voorbij gaan. De ervaren monteur gaat met pensioen, vertrekt naar een andere baan of erger. Resultaat is, dat er specifieke kennis verdwijnt die belangrijk is voor het onderhoud.

De keuze voor een geautomatiseerd systeem ligt dan voor de hand en starten met een ‘Proof of concept om uiteindelijk toekomstige problemen te voorkomen door de IOT als interne technologie op te pakken.

Het kiezen van een geautomatiseerd systeem spreekt voor zich en begint met een ‘Proof of Concept’ om uiteindelijk toekomstige problemen te voorkomen en IOT als interne technologie te gebruiken.

Om met behulp van IOT succesvol te zijn, moeten organisaties onderstaande aspecten ‘in huis’ hebben:

  • Het operationele: Heeft u voldoende middelen, die nodig zijn om een IOT-implementatie en/of nieuwe bedrijfsprocessen te introduceren in de onderneming?
  • Het economische: Heeft de organisatie het vermogen om de oplossing te schalen op een manier die de bedrijfswaarde maximaliseert en het hoogste rendement op uw investering (ROI) behaalt?
  • Het technische: Is de technologische basis in huis om ondersteuning te kunnen bieden bij een implementatie op grote(re) schaal?

Bedrijven vergeten vaak de lange termijn en het zicht op de investering, dit wanneer zij starten met het bewijzen dat de IOT strategie werkt. Hierbij worden zaken vergeten zoals het operationeel kunnen inzetten van de middelen of het vergroten van de implementatie. Nog los van het feit dat de benodigde afdelingen van de onderneming ook vaak vergeten worden mee te nemen bij een introductie.

Door gebruik te maken van de diensten van CMData kan een bedrijf een vliegende start realiseren. Zo heeft CMData een bedrijf in Enschede geholpen om met de bestaande software een nieuw product te ontwikkelen welke zuurstof en luchtvochtigheid meet en verwerkt in de voedselindustrie.

De ontwikkelkosten bleven daardoor binnen de perken en de aandacht was vooral gericht op techniek en toepassing op het eigen product.

  • Het operationele: CMData heeft de IOT implementatie uitgevoerd en in de vingers.
  • Het economische: De kosten voor ontwikkeling zijn vooral product gericht
  • Het technische: CMData heeft de techniek uitontwikkeld welke direct ingezet kan worden in de organisatie.

Van reactief onderhoud naar proactief onderhoud:

Onder reactief onderhoud verstaan we het onderhoud dat wordt uitgevoerd op het moment dat er daadwerkelijk een probleem is geconstateerd, vaak onverwacht en ongepland. Daardoor ook kostbaar .. immers het bedrijfsproces staat stil en product verlies ligt voor de hand.

Proactief onderhoud kan onderhoud worden ingepland, wordt men tijdig gewaarschuwd en worden kosten bespaard. Voorbeeld: door een ventilator in een drukkerij te meten wordt voorkomen dat de drukpers voor 36 uur stil komt te liggen.

Door de techniek van CMData toe te passen in de organisatie wordt er vroegtijdig gewaarschuwd dat de installatie buiten de specificaties gaat functioneren, waardoor tijdig ingrijpen erger zal worden voorkomen.

Producten van CMData

CMData levert condition monitoring aan een grote diversiteit van afnemers:

  • Metingen van CO2, fijnstof, luchtvochtigheid in bedrijven en (BEN-)woningen.
  • Trillingsmetingen op pompen, ventilatoren, elektromotoren
  • Energiemetingen in restaurant en bedrijven en woningen
  • Zuurstof, luchtvochtigheid en temperatuur metingen in de (MAP-) voedselindustrie
  • Trillingen op walsen voor zetmeelproducten
  • koelkasten van de GGD (Vaccinopslag)
  • koelsystemen in restaurants en hotel.

CMData heeft bewezen dat condition monitoring niet duur hoeft te zijn: voor café, kantines en dergelijke leveren we condition monitoring (3 temperaturen van koelkast, diepvries en biertemperatuur bv) voor een vast bedrag en € 9,95 per maand!

De intelligente software werkt in de Cloud omgeving van Microsoft Azure en heeft daardoor de hoogst mogelijke beschikbaarheid én schaalbaarheid. Maatwerk is hierbij mogelijk.
De software wordt ontwikkeld door Phact, een bedrijf in Venray gespecialiseerd in IOT software.

Data

Jouw data is kostbaar. En alleen daarom wil je gebruik maken van de beste dataoplossingen. CMData heeft een breed en divers portfolio die voldoen aan de allerhoogste standaarden. Voor zowel de infrastructuur als de opslag, analyse, migratie, beheer en veiligheid van data.

Data mobiliteit

Er is niets zo dynamisch als het datalandschap waarin we elke dag werkzaam zijn. Daarom is het cruciaal om hierop controle te blijven houden.  Want data is alleen van waarde en te gebruiken op momenten dat het zich op de juiste plek bevind. CMData levert een dataoplossing waarbij jij als klant de maximale controle krijgt over alle gegenereerde data. Deze data is niet te manipuleren en uiteraard te downloaden voor eigen gebruik en toepassing ervan.

Data beveiliging en management

Waar is jouw kostbare data opgeslagen? Wie heeft toegang? Staan de data onder permanente monitoring en is er realtime signalering bij een afwijkende gebeurtenissen? CMData biedt standaard de allerhoogste bescherming en continuïteit van de data. Hiervoor hebben we gekozen voor het platform van Microsoft Azure en development door een ISO 27001 gecertificeerd bedrijf.

Het datalandschap is vaak complex. En dit maakt het lastig om te starten met het inzetten van IOT. CMData heeft een aantal tools ontwikkeld die het starten en het beheren van het complexe datalandschap een heel stuk eenvoudiger maken.

www.cmdata.nl
han@cmdata.nl
06-32222555

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.