Citaten uit films zijn een inspiratiebron voor ondernemers om een bedrijf te beginnen

5 juli 2022 09:24

Citaten uit films zijn een inspiratiebron voor ondernemers om een bedrijf te beginnen

Citaten uit films en series vormen vaak een inspiratiebron om iets te maken van ons leven. Met name in Amerikaanse Hollywoodfilms wordt met pakkende citaten gestrooid. Maar waarom slaan citaten zo goed aan bij (startende) ondernemers?

Quotes werken echt als motivatie

Voordat we toekomen aan de inspirerende quotes die ondernemers hebben aangezet tot het starten van een bedrijf, is het goed te kijken naar het effect van motivatie aan de hand van citaten. Dit is het makkelijkste te meten in de sportschool. Zo blijkt uit onderzoek uit 2008 uit Japan dat in de metro vaker de gewone trap gebruikt werd als mensen gemotiveerd werden deze te nemen uit gezondheidsoverwegingen. Ook quotes op de muur in de sportschool kunnen fitnessfreaks helpen hun doelen te bereiken. Dat betekent dat citaten echt helpen het beste uit jezelf te halen. Dus ook op de werkvloer. Het is dus niet zo vreemd dat mooie citaten uit Hollywood ondernemers aanzetten ook iets te maken van hun startup.

Citaat uit Star Wars

‘Do. Or do not. There is no try.’ Dit citaat van de Jedi-master Yoda uit Star Wars werd door de succesvolle, maar frauderende ondernemer Elizabeth Holmes op de muur van haar kantoor gezet. Holmes had een bedrijf dat op het hoogtepunt 9 miljard dollar waard was. Zet ontwikkelde een pleister die mensen diagnosticeerde. De pleister werkte echter niet en was een bedrog. Holmes was geinspireerd door Steve Jobs, de oprichter van Apple. Ze wilde iets speciaals op de markt zetten. Hoewel de fraude van Holmes natuurlijk geen goed voorbeeld is voor ondernemers, is het duidelijk dat deze zakenvrouw zich liet leiden door een inspirerende quote uit een film. Het verhaal van Holmes is zelfs zo inspirerend, dat Disney+ er een serie van heeft gemaakt die met citaten weer nieuwe ondernemers kan inspireren, volgens serie=expert Herbert van de Haterd van de website Late Night Streaming

Andere inspirerende quotes

In de laatste decennia zijn tal van inspirerende films uitgebracht vol quotes over doorzettingsvermogen. Van blockbusters zoals Lord of The Rings tot sportfilms als Rocky of zakenfilms als Jerry Maguire of Trading Places. Het doel van een citaat uit een film is om mensen aan het denken te zetten. Vooral de film Jerry Maguire, met Tom Cruise laat het doorzettingsvermogen zien van zakelijk succes en het persoonlijke leven. Omgaan met tegenslagen is bijzonder belangrijk en inspirerend voor ondernemers. Amerikaanse films leren je die skills als geen ander aan de hand van schitterende quotes. Het kan echter ook helpen om de motivatie die je vindt als ondernemer in citaten over te brengen op werknemers. Net zoals in de metro of sportschool kan het goed overbrengen van motivatie helpen om het beste uit een startende onderneming te halen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.