Checklist voor betere koffie op kantoor

17 november 2017 13:20

Checklist voor betere koffie op kantoor

Men drinkt thuis en in de horeca steeds betere koffie. Alleen de kwaliteit op kantoor blijft vaak achter... Onnodig! Deze checklist helpt je op weg naar een betere koffiekwaliteit.

Oke, je hebt de knoop doorgehakt: Er moet betere koffie op kantoor komen. Maar dan… Waar begin je en waar moet je allemaal op letten? Het klinkt vaak moeilijker dan dat het is, dus we helpen je graag op weg met een praktische checklist:

1.    Selecteer de juiste koffiemachine

Een goede koffiemachine is een belangrijke basis, maar welke type apparatuur past nu het best bij jouw organisatie? Stel jezelf onderstaande vragen om tot een juiste keuze te komen:

 • Hoeveel mensen gaan er gebruikmaken van de machine? Vergeet hierbij het bezoek niet.
 • Wat past het beste bij mijn organisatie? Een machine met veel capaciteit of meerdere kleinere machines?
 • Hoeveel koffievariaties wil je aanbieden? Is koffie voldoende of biedt je collega’s en gasten ook espresso, cappuccino en latte macchiato?
 • Kies je voor melkkoffie’s op basis van verse melk vanwege de betere smaak of melktopping vanwege de eenvoudigere reiniging? Bijna elke machine ondersteunt topping, maar niet elke machine heeft een optie voor verse melk.
 • Zijn er veel theedrinkers op kantoor? Reken deze dan mee in de capaciteit of kies hierbij een additionele oplossing, zoals een separate heetwatertap.
 • Zijn er aanvullende wensen voor bijvoorbeeld een muntsysteem of kannenfunctie?
 • Wil je een koop-, lease- of huur- constructie? Huur wint aan populariteit vanwege het vaste bedrag per maand waar het onderhoud bij in zit. Kies je toch voor koop, zorg dan voor een goed onderhoudscontract om storing te voorkomen of snel te verhelpen.

2.    Selecteer de juiste ingrediënten

Koffie op basis van verse bonen is in het bedrijfsleven met een flinke opmars bezig. Maar ook ingrediënten als cacao en thee spelen een steeds belangrijkere rol in de totale koffievoorziening. Hoe selecteer je de juiste ingrediënten en welke rol speelt je leverancier hierin?

 • Kwaliteit - Wil je werken met verse koffiebonen? Voor een optimale kwaliteit, versheid en dus smaak kies je voor verse bonenkoffie. Hiermee haal je de beste smaak en aroma’s uit de koffie.
 • Versheid – Ook bij koffie geldt, hoe verser de koffie hoe beter de smaak. Overweeg daarom rechtstreekse afname bij een koffiebranderij boven de groothandel. Ook kan een toegewijde koffieleverancier je vaak beter adviseren voor wat betreft apparatuur en tussentijdse smaakcontrole.
 • Persoonlijk advies – Kies een leverancier die met je meedenkt welke oplossing het beste past bij jouw bedrijfssituatie.
 • Smaak – Proef de koffie samen met je collega’s voordat je een keuze maakt. Een goede koffieleverancier kan dit voor je faciliteren. Over smaak valt namelijk niet te twisten.
 • Totaalpakket – Welke diensten en producten verwacht je precies van de leverancier? Het is een meerwaarde als zij een totaalpakket bieden van alle benodigde ingrediënten, maar bijvoorbeeld ook advies op maat, kwaliteitscontroles en technische service.
 • Duurzaamheid – Bijna alle koffie in Nederland is tegenwoordig voorzien van een keurmerk. Speelt duurzaamheid binnen jouw organisatie een belangrijke rol? Kijk dan verder dan alleen het keurmerk en toets welke stappen de leverancier in de keten onderneemt. Een écht duurzaam kopje koffie vormt namelijk een mooi visitekaartje voor het duurzaamheidsbeleid van jouw organisatie.

Op zoek naar betere koffie op kantoor?

Wil je graag vrijblijvend advies welke voorziening het beste past bij jouw bedrijfssituatie? Neem dan contact op met Koffiebranderij Peeze. Met 140 jaar ervaring weten zij als geen ander welke koffiemachine en koffie het beste bij jouw past. Zij kunnen je helpen aan de lekkerste koffie van Nederland en een passende aanbieding voor huur, koop en lease van apparatuur. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je de koffie graag eens proeven? Neem dan contact met ze op via deze link.

Koffiebranderij Peeze

Ringoven 36

E-mail info@peeze.nl

www.peeze.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.