Carrière als privacy manager of information security specialist?

8 november 2021 09:11

Carrière als privacy manager of information security specialist?

De Europese privacy wet AVG is ingevoerd om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beschermen. Door de komst van deze privacy wet is een nieuw vakgebied ontstaan. Vrijwel alle organisaties en bedrijven die persoonsgegevens vastleggen moeten bijvoorbeeld een Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer) hebben.

Information security management gaat niet alleen over het beschermen van persoonsgegevens, maar om het beschermen van alle informatie waarvan is vastgesteld dat deze een belangrijke waarde vertegenwoordigt voor een organisatie.

Omdat er een tekort is aan specialisten op het gebied van privacy en information security, staan deze beroepen ook op de UWV kansrijke beroepenlijst.

Frijlande post-hbo registeropleidingen 

Frijlande heeft op de praktijk gerichte post-hbo opleidingen voor deze functies ontwikkeld en ze zijn toe te passen in alle bedrijfstakken. 

Aan de opleidingen is het predicaat ‘registeropleiding’ toegekend door de Stichting Post-hbo (SPHBO)/CPION (Lloyd’s register). Dit betekent dat deelnemers die de post-hbo opleiding succesvol afronden een officieel erkend post-hbo diploma ontvangen.

Omdat de eigen praktijksituatie centraal staat, is bij afronding van de opleiding voor de organisatie ook meteen een project op het gebied van information security of privacy management uitgevoerd.

Omscholing

De post-hbo opleidingen zijn ook zeer geschikt als omscholingstraject, omdat naast de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage, bij de eigen werkgever of elders.

Post-hbo privacy management

Het unieke in deze opleiding is dat privacy management wordt gecombineerd met projectmanagement en verandermanagement.

Het implementeren van de privacy wet- en regelgeving in een organisatie is niet eenvoudig. In de opleiding wordt geleerd om de verplichtingen die voortkomen uit de wet op een resultaatgerichte, projectmatige manier in te voeren. Er wordt ook inzicht verkregen in werk- en beïnvloedingsstijlen, kennis die nodig is om medewerkers en management privacy bewust te maken en te laten werken.

Post-hbo Information Security Management Professional (ISMP)

Deze opleiding leert hoe security- en informatiebeveiligingsvraagstukken kunnen worden georganiseerd en uitgevoerd in verschillende soorten organisaties, in elke bedrijfstak. Het is géén ICT-opleiding. Vakdocenten in de opleiding zijn Erik Rutkens, voorzitter Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland en Jasper de Vries, specialist op het gebied van strategie van informatievoorziening, procesinrichting en optimalisatie en IT-audits.

Omdat in de functie ISMP communicatieve vaardigheden heel belangrijk zijn, wordt ook veel aandacht besteed aan schrijf-, advies- en presentatievaardigheden, om de juiste maatregelen efficiënt in de organisatie te kunnen implementeren.

Meer weten?

Frijlande organiseert (gratis en vrijblijvende) informatiebijeenkomsten:

Post-hbo information security management professional:

  • dinsdag 23 november, 16.00 uur, klassikaal

Post-hbo privacy management:

  • woensdag 24 november, 16.00 uur, klassikaal
  • maandag 29 november, 19.00 uur, online live

Liever individueel uitleg? Mail naar secretariaat@frijlande.nl of bel 05 98 62 65 00 om een afspraak te maken.

Frijlande – instituut voor privacy en information security management

www.frijlande.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.