Bunq verdubbelt deposito's en lanceert nieuwe update

15 maart 2023 14:22

Bunq verdubbelt deposito's en lanceert nieuwe update

Neobank meldt gestage groei gebruikerstegoeden en onthult nieuwe functies om onderweg gemakkelijker te bankieren

Bunq, de op een na grootste neobank van Europa, beheert meer dan twee miljard euro aan gebruikerstegoeden. Dit maakte de Europese challenger eerder deze avond bekend tijdens bunq Update 22 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De aankondiging valt samen met de lancering van nieuwe features in de bunq app, die gebruikers verspreid over heel Europa meer financiële vrijheid geven.

Het nieuws dat bunq inmiddels in totaal 2.3 miljard euro (91 procent hoger dan maart 2022) aan gebruikerstegoeden beheert, volgt kort na de bekendmaking van het eerste winstgevende kwartaal ooit. “Het is geweldig om te zien dat steeds meer gebruikers verspreid over heel Europa hun spaargeld bij bunq onderbrengen,” zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. “Alles wat we doen heeft als doel om het leven van onze gebruikers makkelijk te maken - en met onze nieuwe update wordt het ondernemers en digital nomads heel eenvoudig gemaakt om waar ook ter wereld hun geldzaken te regelen en hun financiële doelen te bereiken.”

bunq lanceerde tijdens bunq Update 22 in het DeLaMar Theater in Amsterdam nieuwe features om gebruikers, waar dan ook ter wereld, eenvoudiger hun geldzaken te laten beheren.

Betaalkaarten automatisch in- of uitschakelen tijdens het reizen

bunq was de eerste bank die gebruikers de mogelijkheid gaf hun betaalkaarten per land in- en uit te schakelen. Nu voegt de neobank een extra functie toe om haar gebruikers nog beter te beschermen. Dankzij een nieuwe functie kunnen bunq-gebruikers hun betaalkaarten automatisch inschakelen voor elk land waar ze zich bevinden en automatisch uitschakelen voor andere landen. Dit op basis van hun vastgestelde locatie.

Groepsuitgaven in meerdere valuta bijhouden

Op reis met vrienden zonder na te denken over wie waarvoor heeft betaald: bunq gebruikers kunnen elk van de 16 beschikbare valuta in de bunq app gebruiken om na een etentje of vakantie de balans op te maken. De bunq app houdt precies bij wie wat heeft voorgeschoten en wie nog geld schuldig is, ongeacht de valuta van de uitgaven.

Custom Categories - inzicht in je uitgaven zoals nooit tevoren

Met bunq Update 22 krijgen gebruikers de vrijheid om hun uitgaven geheel naar eigen inzicht te categoriseren. In aanvulling op standaard beschikbare categorieën zoals ‘Vakanties’ of ‘Entertainment’ kunnen gebruikers nu zelf categorieën creëren, zodat ze aan het eind van elke maand financiële inzichten krijgen die volledig op hun leefstijl zijn toegespitst.

Over bunq

bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), nadat hij de eerste Europese bankvergunning in meer dan 35 jaar had bemachtigd. Hij wilde de traditionele banksector radicaal veranderen en was tot 2021 de enige investeerder in bunq. Hij financierde het bedrijf met €98,7 miljoen eigen geld. Dit gaf bunq de vrijheid en onafhankelijkheid om een bank te bouwen, volledig op basis van de wensen en behoeften van zijn gebruikers. In april 2021 overschreden de deposito's voor het eerst de grens van 1 miljard euro, nadat ze in 2019 en vervolgens opnieuw in 2020 waren verdubbeld.

In juli 2021 kondigde bunq de grootste serie A-ronde aan die ooit door een Europese fintech-onderneming is gerealiseerd. bunq haalde 193 miljoen euro op in een deal met het Britse private-equitybedrijf Pollen Street Capital, waardoor bunq op ongeveer 1,6 miljard euro werd gewaardeerd. Tegelijkertijd rapporteerde bunq ook haar eerste winstgevende maand ooit. De eerste investering van extern kapitaal zal bunq helpen om verder uit te breiden in Europa en om fusies en overnames blijvend onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf te maken. Een onderdeel van deze deal betrof bunq's overname van Capitalflow, een in Dublin gevestigd bedrijf dat leningen verstrekt aan een breed scala van MKB-bedrijven in de Ierse economie. In mei 2022 nam bunq de Belgische fintech TriCount over. Hiermee verwelkomende bunq 5,4 miljoen nieuwe gebruikers en werd het de op een na grootste neobank van Europa.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.