Blogger van de Maand

29 april 2022 12:08

Blogger van de Maand

Anneke van der Heide van Hét Ondernemersbelang

Mijn naam is Anneke van der Heide (45) en ik schrijf al meer dan drie jaar zakelijke blogs voor Hét Ondernemersbelang.

Bij Hét Ondernemersbelang verbinden we ondernemers uit de regio met elkaar. Dat doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het verspreiden van waardevolle informatie. Ondernemerschap staat hierbij altijd centraal, maar verder gaan de onderwerpen alle kanten op: van transport tot financiën en van online trends tot aan duurzaamheid. Blogs spelen op ons platform een belangrijke rol en dat is niet zo gek, want zoals je waarschijnlijk wel weet levert een goede blog in de eerste plaats naamsbekendheid op en daarnaast is het dé kans voor een ondernemer om te laten zien dat hij autoriteit heeft in zijn vakgebied. Een goed gelezen blog vergroot bovendien je online vindbaarheid. Wij plaatsen namelijk altijd één of meerdere linkjes naar de website van de ondernemer, dus dat maakt Hét Ondernemersbelang het ideale platform om te werken aan jouw linkbuilding.

Leren van andere ondernemers

Ondernemen is vallen en opstaan. Fouten maken hoort erbij en daar leer je vervolgens weer van. Tegelijkertijd kan je ook ontzettend veel leren van andere ondernemers, dus waarom zou je die kans laten lopen? Wij bieden ondernemers de mogelijkheid om hun persberichten te verspreiden, nieuwsberichten te publiceren en blogs te delen. Deze kunnen zij zelf schrijven, maar ze kunnen er ook voor kiezen om dit uit handen te geven. Bijvoorbeeld aan mij. Wanneer er zo’n verzoek binnenkomt, plan ik een gesprek in met de ondernemer. Waar moet de blog over gaan? Welk doel heb je voor ogen? Ik stel ze alle vragen die nodig zijn om hun verhaal goed over te brengen en dit doel te bereiken. Als het mij lukt om in de huid te kruipen van de ondernemer, en het verhaal zo op te schrijven dat het lijkt alsof ze dit zelf hebben gedaan, is mijn missie geslaagd!

Samenwerken met Hulc

Ik heb inmiddels al heel wat ondernemers mogen helpen met hun zakelijke blog(s). Ze komen op verschillende manieren op mijn pad, bijvoorbeeld door Hulc. Ik ben dan ook heel blij met deze samenwerking. De lijntjes zijn kort en persoonlijk, en dat zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen. Zo werk ik het liefst.

Tips voor beginnende bloggers

Wil jij starten met bloggen? Dan heb ik een paar tips voor je:

  • Schrijf in een taal die iedereen begrijpt
  • Wissel lange en korte zinnen met elkaar af
  • Houd je doel voor ogen en wijk hier niet van af
  • Pak de aandacht en houd deze vast tot het einde

Ik vind het heel belangrijk om blogs te schrijven die toegankelijk zijn voor iedereen. Als ondernemer ben je namelijk al snel geneigd om jargon te gebruiken, maar ik zeg altijd maar zo: “Als je het niet simpel kan uitleggen, begrijp je het zelf niet goed genoeg.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.