Bedrijfsovername Polytechniek B.V. uit Hem door Schadenberg Groep officieel

2 juli 2022 07:00

Bedrijfsovername Polytechniek B.V. uit Hem door Schadenberg Groep officieel

Handtekening onder definitieve verkoopovereenkomst

Polytechniek B.V. en Schadenberg Groep hebben op 29 juni jongstleden de overeenkomst getekend tot overname van Polytechniek door Schadenberg Groep. De synergie, de regionale binding en het wederzijds versterken van de dienstverlening bieden extra meerwaarde. De namen Polytechniek en Elektrakeur als ook alle werkzaamheden blijven bestaan en beide bedrijven blijven zelfstandig doorgaan. Huidige DGA Sjon de Lange gaat met pensioen. Adjunct-directeur Jaap Vlam zal zijn functie overnemen en Technisch Adviseur Rob van Buiten blijft zijn werkzaamheden voortzetten. Door deze overname worden geen medewerkers boventallig.

Het juiste klimaat voor mens en product

Al sinds 1971 is Polytechniek een bekend gezicht in de utiliteitsbouw, de agrarische en de industriële sector. Met het credo ‘het juiste klimaat voor mens en product’ bouwt Polytechniek met 60 medewerkers in binnen- en buitenland aan totaalinstallaties op het gebied van onder andere: water- en luchtbehandeling, koeling, verwarming, elektra, regeltechniek en warmtepompen. De specialist is koploper op het gebied van innovatieve, duurzame installaties en levert en installeert duurzame energiebronnen.

De toekomst bouwen we samen

Schadenberg Groep heeft momenteel 250 medewerkers en bestaat uit de divisies: Infratechniek, Dakwerken, Stedegroen, Bouw, Water & Civiel, Vastgoed, Plaisier en Koelemeijer Tuinen. Hiermee heeft de organisatie alles in huis voor de gehele bouwkolom en biedt die alle disciplines voor de totstandkoming van projecten voor overheden, ontwikkelaars, bedrijven en particulieren. Onder het motto ‘De toekomst bouwen we samen’ creëert Schadenberg Groep plekken waar mensen met plezier kunnen wonen, werken, leven en recreëren.

Reden tot overname

De aandeelhouders van Polytechniek stonden open voor nieuwe kansen. ‘De projectomvang neemt namelijk steeds verder toe. In het verleden was sprake van projecten met een waarde van 100.000 gulden en nu werken we aan projecten van miljoenen euro’s. Om dat op de lange termijn te waarborgen, is schaalvergroting nodig. Groei is daarom geen doel, maar een middel om te kunnen leveren wat onze klanten vragen. Op die manier wordt de toekomst van het bedrijf veilig gesteld. De synergie, de regionale binding van onze beide organisaties en het wederzijds versterken van de dienstverlening bieden extra meerwaarde’, vertelt adjunct-directeur Jaap Vlam.

Gemoedelijk verkoopproces

‘Polytechniek past uitstekend in de keten waarin Schadenberg Groep zich bevindt en de diensten en producten zijn een mooie aanvulling op onze bedrijfsactiviteiten. De gesprekken na de ondertekening van de intentieovereenkomst in april, hebben alleen nog maar meer bevestigd dat onze organisaties goed bij elkaar passen’, zegt Ronald Bruins, financieel directeur van Schadenberg Groep. We kunnen spreken van een gemoedelijk verkoopproces en zijn ervan overtuigd dat er uit de overname veel goeds zal voortkomen.’

Samenwerking verder intensiveren

Polytechniek B.V. zal in de aankomende jaren autonoom blijven opereren en dat betekent dat de werkzaamheden voortbestaan. Jaap Vlam: ‘Een deel van onze specialismen sluit niet direct aan op die van Schadenberg Groep. Al hebben we ook disciplines in huis die wel aansluiten op die van bepaalde divisies, zoals die van Schadenberg Dakwerken. Zo kunnen wij bij de aanleg of renovatie van daken de luchtbehandeling en koeltechniek voor onze rekening nemen. Omdat de oplossingen voor dergelijke projecten intern beschikbaar zijn, wordt de samenwerking dus veel eenvoudiger. Het wederzijds versterken van de dienstverlening zullen we in de aankomende jaren verder intensiveren.’ 

Goed werkgeverschap

Met de bedrijfsovername is ook de toekomst van de zestig medewerkers veiliggesteld. Jaap Vlam: ‘Over het algemeen werd het nieuws positief ontvangen. Het geeft rust en vertrouwen dat er zowel intern als extern weinig verandert. Daarbij komt dat de bedrijfsvoering binnen Polytechniek sterk lijkt op die binnen Schadenberg Groep. Er is sprake van een open cultuur en goed werkgeverschap staat hoog in het vaandel. We nemen bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid om gezamenlijk te werken aan gezondheid, veiligheid en vitaliteit. Daarnaast faciliteren we in moderne middelen en materialen om onze mensen zo ergonomisch en efficiënt mogelijk te laten werken.’ Ook geldt voor beide organisaties dat de mensen het grootste kapitaal zijn. Ronald Bruins: ‘Zij zijn de belangrijkste schakel om onze ambities waar te kunnen maken. Daarom stimuleren wij hen om hun individuele competenties en persoonlijke talenten optimaal te ontwikkelen. Op die manier kunnen Polytechniek en Schadenberg Groep samen bouwen aan een succesvolle toekomst.’ 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.