Augmex genomineerd voor de KVK innovatie top 100

29 november 2021 09:41

Augmex genomineerd voor de KVK innovatie top 100

Sneller en beter werken, maar met minder fouten. Smartglasses verbeteren het werk in het orderpickproces. Augmex heeft augmented reality-toepassingen voor zowel de logistiek als andere industriesectoren ontwikkeld.

Dit is het eerste en tot nu toe enige bedrijf in de Benelux dat een totaaloplossing voor de implementatie van smartglasses in het orderpickproces heeft ontwikkeld. Het maakt hiervoor, als een van de slechts 25 vertrouwde partners wereldwijd, gebruik van Google Glass.

We ontvangen 80% van de informatie die we opnemen via onze ogen. Dit feit vormt de kern van een van de meest recente ontwikkelingen in de intralogistiek.
De basisvoordelen van het werken met een smartglass:

Verhoogde productiviteit;
Werk met beide handen vrij terwijl u alle benodigde informatie in het zicht hebt en minimaliseer ruis in de informatievoorziening.

Minimaliseer fouten;
Terwijl u visueel door het proces wordt begeleid, krijgt u direct feedback om een foutloos proces te creëren.

Kortere inwerktijd;
De smartglass fungeert als een persoonlijke assistent die de medewerker in zijn eigen taal door het hele proces leidt, waardoor hij/zij vrijwel direct zelf aan de slag kan.

Smartglass gebruikers zijn erg te spreken over het gebruik ervan. Augmex heeft de visie om smartglasses toegankelijk te maken voor logistieke toepassingen. We horen de eindgebruikers dan ook positief over het gemak van de smart glass en de gebruiksvriendelijke software.

Met deze ontwikkeling kunnen we papier vervangen in logistieke processen, zonder in te leveren op capaciteit en/of vrije handen om mee te werken.

Foutreductie

De smartglasses kunnen dragers ook visueel leiden en direct feedback geven om zo een werkproces foutloos te laten verlopen. Door een goed gebruik kunnen zelfs minder ervaren medewerkers het werk goed doen. Omdat de smartglasses fungeren als persoonlijke assistent van de medewerker, in zijn eigen taal, kan dat de inwerktijd van nieuwe medewerkers flink verkorten: met alle informatie in de bril, kunnen zij vrijwel direct aan de slag.

Meer toepassingen

De gebruikers die al ervaring hebben met de slimme brillen zijn positief over het gemak ervan en de gebruiksvriendelijke software. Augmex kijkt ondertussen verder dan alleen het orderpickproces en verwacht dat ook in andere toepassingen waarin visuele controle van cruciaal belang is, van deze techniek kan worden geprofiteerd.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.