AB Inbev optimaliseert hun voorraadbeheer in samenwerking met verschillende retailers

8 september 2022 11:46

AB Inbev optimaliseert hun voorraadbeheer in samenwerking met verschillende retailers

Korte voorstelling van AB Inbev

Anheuser-Busch InBev is met meer dan 500 biermerken wereldwijd de leidinggevende brouwer en behoort tot ’s werelds top vijf van consumptiegoederenbedrijven. Ze delen hun passie voor het brouwen van bier van de allerhoogste kwaliteit met bijna 200.000 collega’s in meer dan 50 landen wereldwijd.

De oorsprong van hun activiteiten gaat terug tot 1366 naar Brouwerij Den Hoorn in Leuven. Ondertussen heeft AB Inbev meer dan 3.000 werknemers in België.

Enkele van hun bekendste bieren die wereldwijd gedronken worden zijn: Stella Artois, Jupiler, Kwak, Tripel Karmeliet, Goose Island, Brahma, Skol, Ginette, Cubanisto, Corona, Belle-vue, Victoria, Hoegaarden, Leffe, Budweiser,... Daarnaast hebben ze ook een uitgebreid assortiment alcoholvrije bieren.

“Met Generix Collaborative Replenishment genieten wij van een optimale samenwerking met onze retailers. Door een dagelijkse voorraadoptimalisatie zorgen wij ervoor dat onze klanten steeds het ideale aantal producten van AB Inbev in stock heeft. Zo kan de consument steeds rekenen op de beschikbaarheid van onze bieren.”

Inge Keymolen
Digital Logistic Director EU
AB Inbev

Het project in detail

In 2008 startte AB Inbev met de collaboratieve voorraadoplossing van Generix Group om hun stock beter te kunnen beheren. Door de steeds hogere eisen van de consument werd dit bij meer retailers essentieel en had AB Inbev steeds meer nood aan de toenmalige VMI-oplossing.

Door de jaren heen werd de Generix Group oplossing uitgebreid tot de huidige Generix Collaborative Replenishment. Naast de focus op stockoptimalisatie wordt er ook ingespeeld op de efficiëntie van het transport. Als een van de eerste sprong AB Inbev mee op de kar om nog beter te kunnen focussen op de eisen van de markt.

Vandaag heeft Generix Group een internationaal projectteam samengesteld om aan de verdere noden van AB Inbev en zijn retailers te kunnen voldoen. Zo kan er op een relatief eenvoudige manier uitgebreid worden naar andere landen en hun lokale retailers.

In 2021 werd de GCR software van Generix Group bij 7 retailers in 3 verschillende landen gebruikt, verspreid over 72 magazijnen van AB Inbev en dit zal binnenkort verder uitgebreid worden in Europa en daarbuiten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.