Aantrekkelijkere werkgever worden? Vergeet de voetbaltafel

20 maart 2023 09:00

Aantrekkelijkere werkgever worden?  Vergeet de voetbaltafel

Een riant salaris, ski trips en een voetbaltafel als trigger voor nieuw personeel. Het werkt niet meer. Een werkgever die een goede gezondheid faciliteert, dát is wat medewerkers willen.

Een hoge werkdruk en lange werkdagen. Met als gevolg vermoeidheid en stress.  En ook nog eens te weinig tijd en energie om te werken aan een betere gezondheid. Het is een bekend scenario voor veel werkenden. Ze slapen en sporten te weinig en nemen onvoldoende pauze en vrije dagen op.

GEZONDHEID BELANGRIJKER DAN OOIT

Bedrijven doen nog maar weinig voor een betere gezondheid van hun medewerkers. Dat terwijl we onze gezondheid belangrijker vinden dan ooit. Zeker de jongere generatie neemt geen genoegen meer met de 9 tot 5 werkdagen, verplicht op kantoor zijn en het altijd beschikbaar moeten zijn.

Een onderzoek van Deloitte en Workplace Intelligence uit 2022 toont aan dat 68% van de medewerkers het verbeteren van hun gezondheid belangrijker vindt dan carrière maken. De overstap naar een andere werkgever die hun gezondheid beter ondersteunt, is daarmee zo gemaakt.

Het faciliteren van een goede gezondheid van je medewerkers levert overigens meer op dan het aantrekken en behouden van talent. Zo laat onderzoek zien dat gezonde medewerkers minder vaak én minder lang ziek zijn. Daarnaast zijn ze productiever dan werknemers met een slechte gezondheid. Bovendien zijn fitte medewerkers besluitvaardiger, initiatiefrijker en gemotiveerder dan medewerkers met een minder goede gezondheid.

Tijd om de gezondheid van medewerkers bovenaan de agenda te zetten dus.

START MET ZUIVERE LUCHT

Als werkgever kun je veel doen voor gezonder personeel. Natuurlijk kun je dan denken aan flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken. Maar er is meer. Hiervoor dien je terug naar de basis te gaan: gezonde lucht. Ademen doen we immers altijd en overal.

En medewerkers ademen namelijk dagelijks ongezonde lucht in op hun werk. Dit wist je waarschijnlijk niet, maar binnenlucht is tot 100 keer zo vervuild als de buitenlucht. Dit zorgt voor hoofdpijn, gebrek aan concentratie of ziekte door virussen. Het werken in vervuilde lucht is bovendien een belangrijke oorzaak van gezondheidsproblemen, zoals astma, COPD en zelfs (long)kanker.  Ventileren alleen is onvoldoende.

Met de luchtzuiveringssystemen van Zehnder Clean Air Solutions filter je (onzichtbare) stof- en virusdeeltjes uit de lucht nog voor medewerkers ze kunnen inademen. Zo beschermt zuivere lucht hen tegen ziekte door virussen én tegen inademing van schadelijke stoffen. En dat zonder je werkprocessen te verstoren, want daar houden we bij de installatie rekening mee. Een snelle, simpele en effectieve oplossing dus.

PLAN EEN VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Meer weten over hoe zuivere lucht zorgt voor gezondere medewerkers? En hoe je bespaart op vijf soorten operationele kosten (die je daarna weer opnieuw kunt investeren in de gezondheid van je medewerkers)? Plan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek met één van de specialisten van Zehnder Clean Air Solutions bij jou in de buurt.

Naar alle berichten van Zehnder Clean Air Solutions terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.