5 tips om op jouw energierekening te besparen

1 december 2021 09:01

5 tips om op jouw energierekening te besparen

De stijgende energieprijzen veroorzaken niet alleen energiearmoede bij huishoudens, maar raken ook ondernemers hard. Van verwarming tot verlichting: jouw energieverbruik kan plots een enorme financiële last worden. Bespaar daarom op jouw rekening met deze tips:

Controleer de isolering van jouw bedrijfspand

Een goed geïsoleerd pand houdt warmte binnen en kou buiten en kan gemiddeld al 30% schelen op je maandelijkse energierekening. Als je wilt investeren in de isolering van jouw pand, dan zijn dit 4 opties om te overwegen: lees verder via Qeld.

Switch naar energiezuinige verlichting

Een eenvoudige en redelijk betaalbare manier om snel te besparen op je energieverbruik is door de switch te maken naar led-verlichting en ECO TL-verlichting, waarmee je tot 85% minder energie verbruikt.

Stop per direct onnodig energieverbruik

Een lamp die je vergeet uit te zetten of een computer die op standby-stand blijft sluimeren: je lost onnodig energieverbruik op met een simpele veegschakelaar.

Vernieuw je thermostaat en cv-ketel

Een ‘slimme’ thermostaat en een betere cv-ketel kunnen je helpen jouw energierekening te verlagen, bijvoorbeeld door de verwarming aan te passen op basis van jouw ritme.

Creëer je eigen (gratis) energie via zonnepanelen

Het duurt ongeveer 10 jaar voor je de investering in zonnepanelen hebt terugverdient. Echter, de panelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, dus effectief kun je er 15 jaar ‘gratis’ energie mee ontvangen, wat het een slimme investering maakt.

Bonus tip: Subsidies en fiscale voordelen

Er zijn subsidies beschikbaar om je te helpen te investeren in energiebesparende oplossingen, zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsftrek (KIA), Energie-investeringsaftrek (EIA) en  Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM).


Flexibele financiering om energiezuiniger te worden

Wist je dat je een zakelijke lening van Qeld ook kunt gebruiken voor de verduurzaming van jouw bedrijf? Van investeren in zonnepanelen tot een nieuwe cv-ketel: deze duurzame investeringen in jouw toekomst vallen ook onder bedrijfsmiddelen - en zijn essentieel om op lange termijn jouw energierekening naar beneden te krijgen.

Het aanvragen van jouw persoonlijke offerte voor een zakelijke lening van Qeld is altijd gratis en 100% vrijblijvend, waardoor je zonder enige verplichting kunt ontdekken wat jouw leenmogelijkheden zijn.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.