5-handige tips voor een succesvolle zakenreis

20 november 2020 13:42

5-handige tips voor een succesvolle zakenreis

Ga jij voor het eerst een zakenreis maken? Of zijn je laatste zakenreizen niet zo succesvol verlopen als gehoopt? Geen paniek, een goede voorbereiding is al de helft van het werk. Daarnaast is ervaring enorm waardevol, hoe meer reizen je maakt, hoe makkelijker ze worden. Daarom zetten wij een aantal handige tips op een rijtje zodat jij je toekomstige zakenreis wél geheel volgens planning kan laten verlopen.

1. Achterlaten van je werkzaamheden

Ondanks dat je op zakenreis gaat, en dus met werk bezig bent, ga je waarschijnlijk niet aan je gebruikelijke werkzaamheden toekomen. Je gaat immers met een specifiek doel op reis. Daarom is het raadzaam om net als bij een reguliere vakantie de belangrijkste werkzaamheden uit handen te geven aan een bekwame collega. Maak een goede overweging welke werkzaamheden wel even kunnen wachten en welke werkzaamheden prioriteit hebben. Zet vervolgens alles goed op een rijtje zodat jouw collega precies weet wat hij of zij moet doen en jij deze werkzaamheden met een gerust gevoel achter kan laten.

2. Zorg voor een goede planning

Een goede planning is enorm belangrijk tijdens een zakenreis. Je hebt vaak slechts een beperkt aantal dagen om je doel te realiseren en daarom wil je je tijd zo efficiënt mogelijk benutten. Het is dan ook belangrijk dat je alle reisopties overweegt en hierbij kosten en reistijd tegen over elkaar gaat zetten. Een goedkopere reis met langere reistijd wil niet meteen zeggen dat je voordeliger uit bent, tijd kost immers ook geld.

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar ondanks dat je het liefst zo kort mogelijk onderweg bent moet je je reis niet te krap inplannen. Eén foutje in je planning en je reis kan vele malen langer duren dan gepland. Zorg er ook voor dat je bekend bent met de reismogelijkheden die ter plekke beschikbaar zijn. Informatie die je online vindt hoeft niet noodzakelijk overeen te komen met je uiteindelijke ervaring, zorg dus voor een plan B én plan C.

3. Verkorten van de reistijd

Het vinden van de kortste vlucht heb je waarschijnlijk zo voor elkaar. Er zijn echter nog een aantal tips & tricks om de reis rondom de vlucht te verkorten, dit begint al met de reis naar de luchthaven van vertrek.

Kies allereerst deze luchthaven tactisch uit en kies er bijvoorbeeld voor om te parkeren inclusief een valetservice. Hierbij lever je je auto af bij de luchthaven aan een chauffeur die je auto parkeert terwijl jij ondertussen al bij de gate kan staan. Dit bespaart veel tijd ten opzichte van het parkeren middels een shuttleservice.

Tijdens het boeken van vliegtickets kan je ervoor kiezen om een fast track service te boeken. Hiermee vermijd je lange wachttijden bij de security check-in en verspil je minder tijd op de luchthaven.

Na landing is het raadzaam om je vervoer van de luchthaven naar je eindbestemming al gepland en geboekt te hebben. Boek dan ook van tevoren je huurauto, taxi of shuttleservice en reis zo snel mogelijk door.

4. Besparen op de uitgaven

Je zakenreis draait uiteraard niet alleen om een zo kort mogelijke reistijd, jij en voornamelijk je werkgever willen hier natuurlijk zo min mogelijk geld aan uitgeven. Daarom is een goede prijs/reistijd verhouding enorm belangrijk tijdens een zakenreis.

Zorg er allereerst voor dat je alle onderdelen van de reis vergelijkt. Er is vaak een goedkopere optie te vinden voor dezelfde of sterk vergelijkbare service of dienst. De parkeermogelijkheden kan je bijvoorbeeld al eenvoudig vergelijken middels een platform als Vliegen en Parkeren. Hier kan je het lang parkeren Schiphol, of het parkeren bij Eindhoven Airport eenvoudig vergelijken en boeken. Zo bespaar je eenvoudig ten opzichte van het parkeren zonder reservering.

5. Regel een goede reisverzekering

Heeft u een doorlopende reisverzekering? Controleer dan de voorwaarden voor u op zakenreis gaat. Een reguliere reisverzekering dekt een zakenreis in veel gevallen namelijk niet. Hierdoor is het belangrijk dat u een zakelijke reisverzekering afsluiten, ook als de reis weinig risico’s met zich mee brengt. Een ongeluk schuilt natuurlijk in een klein hoekje, mocht er iets gebeuren dan ben je letterlijk en figuurlijk verder van huis.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.