4 Essentiële E-mailbeveiligingstips Voor Bedrijven

6 december 2022 11:12

4 Essentiële E-mailbeveiligingstips Voor Bedrijven

Bedrijven over de hele wereld vertrouwen op e-mail om intern samen te werken en met klanten en leveranciers te praten. Voor veel bedrijven is e-mail het belangrijkste communicatiemiddel dat ze hebben.

E-mailcommunicatie is echter kwetsbaar gebleken voor cyberdreigingen. Mensen met de verkeerde intenties kunnen het laten lijken alsof hun e-mails afkomstig zijn van vertrouwde contacten, ze kunnen malware verspreiden en social engineering gebruiken om gebruikers te misleiden om gevoelige informatie op te geven.

Malware-aanvallen nemen toe en het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om de concurrentie voor te blijven. Investeren in e-mailbeveiliging kan bedrijven helpen zichzelf te beschermen tegen cyberdreigingen. Met 1 op de 99 e-mails die een kwaadaardige bedreiging bevatten, betekent een sterke e-mailbeveiliging dat u uw bedrijfsgegevens kunt beschermen tegen aanvallers.

Dus, wat zijn de beste beveiligingspraktijken die bedrijven moeten volgen om hun e-mailbeveiliging te verbeteren?

Investeer in e-mailverdediging

Als het gaat om e-mailaanvallen, is de beste aanval een goede verdediging. Bedrijven moeten krachtige e-mailbeveiliging implementeren om te voorkomen dat kwaadaardige e-mails de inbox van gebruikers bereiken. Sommige bedrijven gebruiken een cloudservice, terwijl andere hebben geïnvesteerd in on-premises oplossingen.

Een e-mailbeveiligingsplatform biedt beheerders ook meer inzicht in e-mailbedreigingen, met volledige rapportage en e-mailaccountbeheer voor al hun gebruikers.

Weet hoe phishing eruit ziet

De grootste e-mailbedreiging voor gebruikers zijn phishing-aanvallen. Phishing-e-mails zijn gericht op gebruikers met social engineering en imitatiepogingen om ze te misleiden en hen te misleiden om op schadelijke bijlagen te klikken of persoonlijke informatie op te geven.

Zorg er om te beginnen voor dat iedereen in de organisatie wordt getraind om te weten hoe phishing eruitziet en hoe je het kunt stoppen met regelmatige cyberbeveiligingsworkshops.

Bescherm uw wachtwoorden

Wachtwoorddiefstal is vaak het startpunt voor veel netwerkinbreuken. Omdat phishing-aanvallen vaak op wachtwoorden van gebruikers zijn gericht, kan een enkele succesvolle aanval dreigingsactoren toegang geven tot accounts die waardevolle klant- en bedrijfsgegevens bevatten.

Vaak gebruiken werknemers dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts, terwijl beheerders geen betrouwbare manier hebben om wachtwoorden te beheren of ervoor te zorgen dat werknemers hun wachtwoorden regelmatig wijzigen.

Een van de belangrijkste e-mailbeveiligingspraktijken is het implementeren van een sterk wachtwoordbeheerbeleid. Zorg ervoor dat al uw gebruikers sterke wachtwoorden gebruiken die uniek zijn voor elk account. Dit beperkt het gevaar dat één gehacked account toegang geeft tot het hele netwerk.

Versleutel uw e-mail

Het is belangrijk dat gebruikers hun e-mails gaan versleutelen. Er zijn verschillende services waarmee mensen veilig e-mails kunnen verzenden.

De belangrijkste reden waarom gebruikers e-mails moeten versleutelen, is om ervoor te zorgen dat e-mails alleen worden ontvangen door de beoogde ontvanger, waarbij alle gegevens die ze bevatten beveiligd zijn.

Concluderend

Er is niet één eenvoudige oplossing om e-mailbeveiliging te garanderen. Het vereist constante waakzaamheid, opleiding en investering in de juiste tools om ervoor te zorgen dat uw bedrijf beschermd blijft tegen datalekken.

Sendent biedt organisaties, van kleine teams tot grote bedrijven, de mogelijkheid om op een veilige, beveiligde en gebruiksvriendelijke manier te communiceren met klanten, personeel en leveranciers.

Onze oplossingen maken veilige communicatie eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. We hebben een gebruiker-en-privacy-first mentaliteit aangenomen, zodat onze gebruikers nooit de controle over hun gegevens verliezen.

Bezoek de website van Sendent voor meer informatie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.