
Het coördineren van de bedrijfscatering binnen jouw organisatie kan een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn. Het is een taak die vaak plotseling aan iemands portefeuille wordt toegevoegd en die niet altijd even duidelijk is: wat zijn precies de verwachtingen, waar moet je rekening mee houden en binnen welk budget moet het passen? En hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Deze vragen kunnen de keuze voor een cateraar ingewikkeld maken. Maar bedrijfscatering kan je organisatie veel voordelen bieden wanneer dit goed wordt aangepakt. Daarom zetten we in dit artikel 3 zaken op een rij waar je op moet letten wanneer je bedrijfscatering gaat inzetten, zodat je ervanuit kunt gaan dat alles vlekkeloos verloopt.
1.Gevarieerd aanbod
Het kan zijn dat al je collega’s het liefst een broodje kroket eten. Maar meestal hebben collega’s veel verschillende voorkeuren. Vegetarisch, veganistisch, halal, geen varkensvlees, lactose- of glutenvrij… Het is belangrijk dat de cateraar die je kiest, aan al deze dieetwensen kan voldoen. Als er dan nog steeds genoeg opties zijn om uit te kiezen, is dat erg fijn!
2.Hygiëne
Je wilt goed zorgen voor je medewerkers, dus is hygiëne vanuit de bedrijfscateraar een must. Zorg ervoor dat je zeker weet dat de cateraar voldoet aan alle veiligheids- en hygiëne eisen zodat het voedsel zonder zorgen genuttigd kan worden door collega’s en externe contacten door bijvoorbeeld een haccp-audit uit te laten voeren.
3.Randvoorwaarden
Naast dat je een gevarieerd aanbod wilt kunnen bieden aan alle medewerkers, is het ook belangrijk dat je goed kijkt wat voor soort catering past bij jouw bedrijf. Wil je bijvoorbeeld alleen duurzaam geproduceerd eten aanbieden? Of enkel gezonde producten? Er is zelfs de mogelijkheid om bedrijfscatering uit te zoeken die een sociaal doel dient, zoals het bieden van werkervaring aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aan welke voorwaarden moet jouw bedrijfscatering voldoen en wat past bij de filosofie van jouw bedrijf?
Waarom kiezen voor bedrijfscatering?
Bedrijfscatering kan in eerste instantie een grote kostenpost lijken. Maar een groot voordeel aan bedrijfscatering is dat het ervoor zorgt dat je medewerkers zich gewaardeerd voelen. Er wordt goed voor hen gezorgd, waardoor ze zich graag inzetten voor de organisatie. Daarnaast biedt bedrijfscatering gevarieerde keuzes zodat er voor iedereen, ongeacht dieet, religieuze achtergrond of andere principes, iets te kiezen valt. Ook wordt alle zorg rondom de maaltijd uit handen genomen. Zelf hoef je je nergens meer druk om te maken!
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.