3 redenen om in 2023 te starten met luchtzuivering

15 december 2022 08:30

3 redenen om in 2023 te starten met luchtzuivering

Door werkprocessen komen (schadelijke) stofdeeltjes in de lucht terecht. Ook het verplaatsen van medewerkers en producten en het schoonmaken van je fabriek of magazijn veroorzaakt veel stof. En dat vormt een groot probleem voor je medewerkers, productiviteit en portemonnee. Tijd om er iets aan te doen. Ontdek 3 redenen om in 2023 te starten met luchtzuivering.

1. Zuivere lucht maakt medewerkers gezonder, tevredener en productiever

Het dagelijks werken in vervuilde, ongezonde lucht maakt medewerkers ziek. Dat gaat van ‘lichte klachten’ als duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid tot het ontstaan van ernstige ziekten als longaandoeningen en kanker. Met luchtzuiveringssystemen filter je (onzichtbare) stof- en virusdeeltjes uit de lucht nog voor medewerkers ze kunnen inademen. Zo beschermt zuivere lucht hen tegen ziekte door virussen én tegen inademing van schadelijke stoffen.

Voor je bedrijf betekent dat minder ziekteverzuim en een flinke besparing van enkele honderden euro’s per werknemer per dag. Bovendien zijn gezonde medewerkers tot wel 18% productiever dan niet-fitte medewerkers én gemotiveerder.

2. Zuivere lucht verlaagt 5 soorten operationele kosten

Personeelskosten

Gezond personeel is minder vaak én minder lang ziek. Door lager ziekteverzuim bespaar je tot wel 50% op personeelskosten.

Schoonmaakkosten

Hoe viezer je bedrijf is, hoe vaker en intensiever je moet schoonmaken. Doet je personeel dit gedeeltelijk? Dan kost dat extra tijd en dus geld. Met het uitbesteden van schoonmaakwerk lopen de kosten snel op. Met een schone ruimte bespaar je dan ook tot wel 70% op schoonmaakkosten

Onderhouds- en reparatiekosten

Stof op en in je machines en apparatuur vergroot de kans op mechanische problemen. Ze hebben vaker onderhoud nodig en staan vaker stil door storingen. Ook zijn slecht onderhouden machines eerder aan vervanging toe. Door stof uit de lucht te filteren bespaar je tot wel 30% op kosten voor onderhoud en reparatie. En daar komt de besparing die je realiseert doordat machines non-stop voor je aan het werk zijn nog bij!

Energiekosten

De luchtzuiveringssystemen van Zehnder Clean Air Solutions zijn zo ontworpen dat de gezuiverde lucht vanuit de luchtreiniger (die meestal aan het plafond hangt) direct weer naar de vloer wordt geblazen. Warme lucht vermengt zo weer met de koudere lucht op werkhoogte. Je hoeft dus minder hard te verwarmen. Dit bespaart je tot wel 15%   aan energiekosten.

Kosten voor luchtbehandeling

Het afzuigen of filteren van lucht kan een uitdagende (logistieke) operatie zijn. Het vervangen van filters kost tijd, energie en geld. Ook daar kan je met Zehnder’s luchtzuiveringssystemen op besparen. Op basis van een uniek serviceconcept worden je filters op tijd vervangen. Sommige klanten hebben op deze manier hun kosten voor luchtbehandeling met wel 50% verminderd.

3. Zuivere lucht is duurzaam

Met zuivere lucht kies je voor duurzaam ondernemen. Zoals je al gelezen hebt, leidt een stofvrije werkomgeving namelijk tot gezondere medewerkers, een langere levensduur van apparatuur en lagere kosten. Goed voor het milieu én goed voor je bedrijf.

Ook anderen laten zien dat je werkt aan je bedrijfsambities op het gebied van duurzaamheid?

Zuivere lucht draagt ook bij aan duurzaamheidscertificeringen zoals BREAAM. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is een internationale methode om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen en ze te certificeren. Eén van duurzaamheidscategorieën waarop het gebouw wordt beoordeeld is gezondheid. En laat zuivere lucht nou ontzettend gezond zijn.

Benieuwd wat zuivere lucht doet voor jouw bedrijf?

Plan nu gratis en vrijblijvend een adviesgesprek met één van Zehnder’s luchtzuiveringsspecialisten bij jou in de buurt.

Naar alle berichten van Zehnder Clean Air Solutions terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.