B&R Premium Logistics BV prijst zich stevig in de markt

Logistiek is per definitie prijsgedreven. Dat het ook anders kan, bewijst B&R Premium Logistics BV in Heerlen sinds de start in 2012. Ceo Naud Brand doet namelijk geen prijsconcessies. De prijs staat vast. Take it or leave it.

Warehousing, repacking en orderpicking, de diensten van B&R en de opgeslagen producten zijn voor klanten 24/7 op afroep beschikbaar. Naud kijkt namelijk langer dan zijn neus lang is. “Venlo is niet alleen ‘the place to be’. Zie hoe de Europese markt telkens verandert. Daar moet je in meegaan. Als je genoegzaam naar jezelf blijft kijken, gaat het meestal fout.”

Persoonlijk contact
Met die zienswijze heeft B&R Premium Logistics BV zich in vijf jaar tijd een sterke positie veroverd als logistiek dienstverlener met warehousing als grote toegevoegde waarde. Op basis van diepgaande kennis maakt B&R als businesspartner de logistieke processen bij zijn klanten een stuk efficiënter. Hun supply chain verbetert dankzij de op maat gesneden diensten in zeven grote warehouses op verschillende locaties. De inmiddels zeventig medewerkers zijn professionals met jarenlange ervaring in logistieke processen, bij wie de persoonlijke benadering hoog in het vaandel staat. Ook Naud Brand kruipt net zo makkelijk nog zelf achter het stuur. “Internationale sales is belangrijk, echter door persoonlijk contact leer je je klanten pas goed kennen. Dat, een eerlijke prijs plus de gunfactor maken je totale business. Afspraken maken doe je niet achter je bureau. Betrokkenheid tonen, dat is dienstverlening ten top. Ik zeg altijd: ‘ik heb jullie nodig en hoop jullie mij ook’.”

Flexibiliteit toverwoord
Internationale klanten slaan bij B&R hun grondstoffen als finishproducten graag op, in de wetenschap dat daar op de juiste manier de totale controle over wordt gehouden en alle overige logistieke werkzaamheden, waaronder orderpicking, sorteren en re-packen, voegen iets extra’s toe aan het totale proces. Flexibiliteit is het toverwoord in Heerlen. “Het gaat altijd om toegevoegde waarde. We proberen klanten flexibel te laten zijn in hun productie door kortere lijnen, door iets toe te voegen. Zo hebben we voor diverse klanten de hele logistiek in beeld gebracht. De samenwerking tussen productie, sales en marketing is verbeterd door die processen logischer te laten verlopen, waardoor ze nu kosten besparen. Dat is beter dan je prijs te drukken. We zijn 100% bereid een klant te helpen, zolang hij geen onredelijke eisen aan de dienstverlening stelt.”

Opslagbehoefte verandert
De opslagbehoefte bij klanten verandert onder druk van de gewenste grotere diversiteit in hun producten. Dus leggen zij meer strategische voorraden aan. Een must, weet Naud Brand. “Dat is de toekomst. We praten dus met klanten ook over hun vestigingsplaats. Waar willen ze produceren, et cetera. Er ontstaan nieuwe goederenstromen, die bepalen waar je idealiter moet zitten. De internationale logistiek is afhankelijk van de productielocatie, c.q. de markt, die constant in beweging is. Onze klanten zitten vooral in food, chemie en landbouw. De een heeft zijn piek qua opslag in de winter, de ander in de zomer. Onze gemiddelde bezettingsgraad is dan ook goed, eigenlijk nog te hoog.”

Lol en motivatie
Ooit was hij hoboïst, studeerde orkestdirectie en leerde daarbij analytisch denken. Het komt hem nu nog van pas. Door toeval belandde hij in de logistiek. “Plezier in je vak is essentieel. Motivatie om bij te leren moeten alle collega’s blijven opbrengen en altijd kritisch blijven op zichzelf en hun werk. We doen het hier samen, als collega’s. Iedereen is even belangrijk, wat hij ook doet.” «

B&R Premium Logistics BV
Imstenraderweg 21, 6422 PM Heerlen
Telefoon 045 – 543 92 30 / 045 – 543 92 39
E-mail info@brpremiumlogistics.com
www. brpremiumlogistics.com

Onze partners