Limburgse trots op de Cauberg

17 juli 2017 14:00

Limburgse trots op de Cauberg

Na het nieuws dat Thermae 2000 de komende 3 jaar een financiële injectie van in totaal 18 miljoen euro krijgt, bruist het Valkenburgse bedrijf op de Cauberg. Directeur van EHM (het moederbedrijf van Thermae 2000) Bas Tolmeijer: “De investeringen in Thermae 2000 zijn een mooie stap voor onze toeristische regio waarin Thermae 2000 een belangrijke speler is”. Met een groot aantal vernieuwingen in het afgelopen jaar, waaronder de kleedruimtes, alle toiletgroepen en douches en recent het volledige binnenbad, is de basis gelegd.

Panoramasauna van formaat

Het volgende op de planning is een panoramasauna, waarvan de bouw einde dit jaar start. Pauline Verhoef, commercieel directeur van Thermae 2000: “Het uitzicht over Valkenburg en Limburgse Heuvelland vanuit de top van de Cauberg is uniek en dat wilden we meer uitlichten. Daarnaast zagen we dat de vraag naar rustruimte, waar gasten even lekker kunnen uitrusten of daadwerkelijk slapen, enorm was toegenomen. Ook wil men meer opgietingen. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen niet zomaar een panoramasauna neer te zetten. We plannen een ‘landmark’ op het meest strategische deel van de ligweide qua uitzicht. Deze sauna biedt ruimte voor opgietsessies (ook wel ‘löyly’ genoemd) tot 100 personen. Daarnaast is het dak een zonneterras waar eenzelfde aantal mensen kan liggen. In het panoramagebouw komen diverse rustruimten, die allen uitkijken over het landschap.”

Meer plannen

Dit project is al een mooie aanvulling, in de komende periode worden de verdere plannen uitgewerkt voor meer uitgebreide faciliteiten en o.a. het vernieuwen en uitbreiden van het aangrenzend 4-sterrenhotel. Het van oorsprong kuuroord, gericht op meerdaags verblijf, richt zich hiermee tevens op het toerisme in de Euregio als destinatieoord en verbinder.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.