Weer naar het café of restaurant? Dit zijn vanaf 1 juni de regels

14 mei 2020 13:34

Weer naar het café of restaurant? Dit zijn vanaf 1 juni de regels

Vanaf 1 juni mogen restaurants en cafés weer open voor het publiek. Maar de café-ervaring zijn wel heel anders zijn dan voor de coronacrisis, blijkt uit de richtlijnen die Koninklijke Horeca Nederland samen met de overheid heeft opgezet.

De richtlijnen zijn ingezien door RTL Nieuws en behelsen de volgende maatregelen:

  • Alleen naar binnen op reservering. Spontaan een hapje gaan eten of de kroeg induiken zit er de komende tijd nog niet in. Cafés en restaurants werken voorlopig alleen op reservering.
  • Controlegesprek bij binnenkomst. Voor je aan tafel gaat, moet je eerst een controlegesprek doen met een van de medewerkers. Zij vragen of je de afgelopen 24 uur last had van hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten, of dat een huisgenoot van je dat heeft gehad. Als het vermoeden bestaat dat je corona-gerelateerde klachten zou kunnen hebben, mag de toegang je worden geweigerd.
  • Ontsmetten bij de ingang. Voordat je echt naar binnen mag, zul je eerst je handen moeten ontsmetten met handgel of door ze te wassen.
  • Bedienen op 1,5 meter. Als je uiteindelijk aan tafel zit, moet de bediening op 1,5 meter afstand blijven bij het serveren van het eten of de drankjes en het afruimen van de tafel.
  • Maximaal 4 mensen aan tafel. Aan tafel mag je met maximaal 4 mensen zitten. Een uitzondering wordt gemaakt voor huishoudens die bestaan uit meer personen, zoals een gezin met meer dan 2 kinderen. Aan de bar gelden dezelfde regels: maximaal 4 personen.
  • Ontsmetten na afloop. Na afloop van ieder bezoek moeten de tafel, stoelen en menukaarten grondig gereinigd worden.
  • Regels moeten zichtbaar zijn. Bezoekers moeten goed op de hoogte zijn van alle voorgaande regels. Daarom zijn horecabedrijven verplicht ze binnen en buiten en op het terras op te hangen. Ook moeten ze de regels op hun website en social media plaatsen.

Restaurant Fellini aan het Zaailand in Leeuwarden maakte zich vorige week al klaar voor het nieuwe normaal in de horeca. Om afstand te kunnen bewaren van zijn gasten, bedacht eigenaar Willem Nicolai een inventieve manier om hen te bedienen.

Bron: www.lc.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.