Het belang van geluidsisolatie

25 juni 2021 13:30

Het belang van geluidsisolatie

Een rumoerige of herhalende zaal maakt je ongetwijfeld ongemakkelijk, aangezien het zich bemoeit met het conferentiekader. Verontreiniging door commotie binnenshuis kan zelfs het centrum breken om druk te veroorzaken, vooral wanneer er geschreeuw plaatsvindt in een werkruimte die veel aandacht van de klant vereist. Geluidsisolatie kan het beslissingsmiddel zijn om het lawaai in de kamer te verminderen. Naast het verminderen van de commotie, houden geluiddempers ook de snelheid van het geluid op peil, zodat de ruimte niet overdreven vredig aanvoelt. De geluiddemper kan het geluid in de kamer aan tot het het ideale rumoerniveau bereikt, namelijk 55 dBA.

Materieel werkingsprincipe:

Op basisniveau werken geluiddempers door een akoestisch kader in de ruimte aan te brengen. Akoestiek is de regel van het geluidsplan dat geluid in een afgesloten ruimte onderdrukt en assimileert. Dit materiaal dient om de commotie die uit de ene ruimte komt en die verschillende kamers beïnvloedt, tegen te houden. Door een geluiddemper te introduceren, zal het geluid dat in de kamer wordt geleverd regelmatiger en helderder klinken. Zoals iedereen zou verwachten, wordt dit materiaal vaak toegepast in muziekstudio's en films om een ​​hogere geluidskwaliteit te leveren.

• Reclame

• Soorten geluiddempers

• Geluiddempend materiaal

Er zijn drie soorten geluiddempers die een akoestische ruimte met een geweldige geluidskwaliteit kunnen maken. De drie soorten zijn gemaakt van unieke materialen die verschillende capaciteiten hebben bij het hanteren en beheersen van de geluidscreatie in de kamer.

De eerste is een geluidsbeveiliging die probeert geluidsenergie te assimileren, zodat er geen solide weerkaatsing in de kamer komt. Deze regel wordt ook wel het regelen van de resonantietijd genoemd, u kunt ook geluidsabsorberende afbeeldingen gebruiken (lyddæmpende billeder).

Er is bovendien een geluidsdemper die de uitwisseling van geluid tussen twee kamers regelt door geluidsreflecties terug te sturen naar de kamer waar het geluid vandaan kwam. Eindelijk is er een geluidsbeveiliger wiens werk het is om de trillingsimpact van een geluid dat trillingen in de constructie veroorzaakt, te beheersen.

Verschillende geluiddempende materialen.

Er zijn in ieder geval zes materiaalkeuzes voor geluiddempers. Elk heeft zijn eigen capaciteiten en voordelen. Zie hieronder meer!

1. PET-materiaal:

Er zijn talloze soorten materialen die kunnen worden gebruikt als solide bescherming, zoals textuur, gips, eierschuim, polyester, steenwol en delicaat karton. Desalniettemin is polyethyleentereftalaat (PET) het materiaal dat regelmatig door belangrijke producenten wordt gebruikt vanwege het vermogen om geluid gelijktijdig te assimileren en op te nemen.

Bovendien is PET bovendien eenvoudig te vormen, zodat het niet moeilijk is om zich aan te passen aan de grootte en de staat van de ruimte. De montage van deze geluiddemper is eveneens buitengewoon redelijk gezien het feit dat er geen behuizing voor nodig is. Het aanbrengen van PET aan de buitenkant van scheidingswanden, vloeren en daken moet recht mogelijk zijn door gebruik te maken van lijmapparatuur zoals spijkers, gele pasta of dubbelzijdig plakband. De aanwezigheid van de geluiddempende schaduw van PET is zeer verschillend, dus het is volledig aanpasbaar om te coördineren met het binnenplan van de ruimte die wordt vervoerd. Met betrekking tot de risico's van het stofgehalte in PET, dit materiaal is geproduceerd met hergebruikt plastic dat geluidabsorberende gordijnen kan (lyddæmpende gardiner)het is des te onschadelijker voor het ecosysteem.

2. Glasvlies

Alles bij elkaar genomen is er dan het glaswol geluidsslangmateriaal. Dit soort is een materiaal gemaakt van glasvezel. Voor het oppervlak is het als dons of fleece. De dikte van dit materiaal zelf is ongeveer 2,5 cm – 5 cm met een dikte van ongeveer 25 g/cm³ tot 75 g/cm³. U kunt glaswolmateriaal ontdekken dat beschikbaar is als bewegingen met een lengtebereik van 30 meter.

3. Steenwol

Het geluiddempend materiaal van Rockwool is gemaakt van lichtgewicht minerale vezels die geluid en warmte kunnen opnemen. Vanaf het begin is dit materiaal als glaswol, alleen de dikte van steenwolmateriaal is hoger met een reikwijdte van 30 g/cm³ – 100 g/cm³. Op deze manier gebruiken velen steenwol als tweede laag glaswol geluiddemper. Als u geïnteresseerd bent in dit materiaal, kunt u het in plaat of in een structuur verplaatsen.

4. Groene wol

Greenwool demper is een materiaal gemaakt van polyestervezel met waterafstotende of hydrofobe eigenschappen waardoor het moeilijk te beïnvloeden is door vocht. In werkelijkheid is dit groene, geluidsabsorberende materiaal op de wereld gebracht vanuit de gedachte dat glaswol en steenwolmaterialen niet nuttig zijn voor het welzijn. Vanwege het fundamentele materiaal als polyester, wordt greenwool-materiaal als veiliger en minder risicovol beschouwd. Voor vestiging kan dit materiaal toegevoegd of geplant aan de buitenkant van de verdeler. Kania zegt dat je twee lagen groene wol moet gebruiken, zodat de commotie tot het uiterste kan worden gesmoord.

5. Eischuim

Misschien bent u nu bekend met dit geluid boeiende materiaal, aangezien de realiteit ervan zeer mainstream is en regelmatig wordt gebruikt. Eischuimmateriaal is echt licht van gewicht en is niet moeilijk toe te passen. Hoe het ook zij, dit materiaal is niet ideaal om hoogherhalingsgeluiden te onderdrukken. Als andere optie kunt u eierschuimmateriaal gebruiken als extra geluiddempende laag.

6. Softboard

Geluiddempend materiaal delicaat boardslideplayer.cz. Daarnaast is er een geluiddemper gemaakt van polyestervezel. De dikte is ongeveer 1,2 cm en het zachtboard is voor het grootste deel aards gekleurd als de schaduw van hout. U kunt dit materiaal gebruiken om echo's te spuiten en extreme commotie in de ruimte op te nemen. Voor de vestiging wordt het zachtboardmateriaal meestal omhuld door stof of een geluidsabsorberende achtergrond.

7. Karakteristieke geluiddemper

Naast het gebruik van verschillende materialen, moet geluidsisolatie in de ruimte ook mogelijk zijn door gebruik te maken van decoraties en voorwerpen die geluid kunnen opnemen. Tapijten die de hele vloer van de kamer bedekken en boeken die de scheidingswanden vullen, kunnen worden gebruikt als karakteristieke geluidsbeveiliging. Ondanks het soort geluiddemper dat wordt gebruikt, of het nu een gewone of een namaak is, kan het niveau van de luchtafnamecoëfficiënt worden gewijzigd door de wensen en behoeften. Dit materiaal kan handig worden georganiseerd op de verdelers, op de vloer, op het dak van de kamer. Hoeveel geluiddemper er in de ruimte moet worden geplaatst om uit de buurt van commotie te blijven, hangt af van de behoeften van de ruimte. De geluidskwaliteit in de kamer zal nog verbluffender zijn wanneer de geluiddemper is voorzien van geluidswerend materiaal.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.