Gepubliceerd op 18 maart 2020

3 grootste voordelen van een dakkapel voor bedrijven

Een dakkapel op een woning is een uitbouw die veel voorkomt. Minder bekend is dat een dakkapel ook voor bedrijven profijtelijk is en de nodige voordelen te bieden heeft. Er zijn goede redenen om op het dak van jouw bedrijfspand of kantoorpand een dakkapel te laten plaatsen. In dit blog lees je de drie belangrijkste argumenten om te kiezen voor een uitbouw voor jouw bedrijf!

Je bedrijfspand wordt direct meer waard

Investeren in vastgoed is een van de slimste dingen die je als ondernemer kunt doen, omdat gebouwen en panden in de loop van de jaren flink meer waard worden. Dus waarom zou je, mede gezien de extreem lage spaarrentes, geen geld stoppen in het verbouwen van je eigen bedrijfspand?

Een dakkapel plaatsen is een van de beste manieren om je vastgoed direct meer waard te laten worden. De waardvermeerdering zit vooral in de extra leefruimte die dakkapellen creëren. Zeker als de bovenste verdieping van jouw bedrijfspand een hellend dak heeft, is het aanbouwen van een dakkapel een goede investering. Je kunt met een dakkapel nu ook de bovenste verdieping als kantoor of werkruimte inrichten en creëert zo diverse extra vierkante meters aan leefruimte.

De kosten die je maakt voor de plaatsing van een of meer dakkapellen, betaalt zich dan feitelijk direct weer terug. Durf daarom te investeren in een passende en kwalitatief hoogstaande opbouw op het dak van je bedrijf. Mocht je jouw bedrijfspand ooit gaan verkopen, bijvoorbeeld als je met pensioen gaat of een andere onderneming wilt starten, dan kun je gaan cashen!

Meer licht in je bedrijf

Een van de grote voordelen van een dakkapel is het feit dat je hiermee zorgt voor veel extra lichtinval. Zeker als de dakkapel zich bevindt aan de zuidzijde. Door te kiezen voor goed isolerend glas, het liefst een zo groot mogelijk oppervlakte, haal je zo veel goedkoop licht je bedrijf in.

En dat is niet alleen prettig en gezond voor je personeel, maar levert ook een besparing op de energierekening op. De lampen kunnen namelijk vaker uitgezet worden, waardoor je minder elektriciteit gebruikt. Een natuurlijk haal je met een dakkapel ook meer warmte je bedrijf in via het zonlicht. En dat scheelt weer in de stookkosten.

Meer ruimte in je bedrijf

Naast een waardevermeerdering en het binnenhalen van extra licht en warmte, hebben dakkapellen op bedrijfspanden of kantoren als pluspunt dat hiermee de werkruimte aanzienlijk vergroot kan worden.

Je kunt nu ook de bovenverdieping inrichten als kantoorruimte en daar jouw personeel aan het werk zetten. Veel ondernemers realiseren zich niet hoe voordelig dit is. Je hoeft namelijk geen extra kantoorruimte te huren of een stuk bij te bouwen in de breedte, maar benut gewoon de hoogte van het bestaande gebouw om uit te breiden.

Investeren in een mooie, kwalitatief hoogstaande dakkapel is dan ook een besteding die aantrekkelijker is dan veel ondernemers zich realiseren. Dit is zeker het geval als je kiest voor een of meer dakkapellen die onderhoudsvrij en goed isolerend zijn, zoals kunststof dakkapellen van een ervaren bouwbedrijf.

 

Onze partners