Gepubliceerd op 13 december 2017

SmartHub Talent Program van start in de Achterhoek

De Achterhoek wil dé stage-, afstudeer- en traineeregio van Nederland zijn: SmartHub Achterhoek met ‘De Toekomst in de Maak’. Veel vooruitstrevende en innovatieve bedrijven in de regio zitten te springen om jong talent. 
Op het portal smarthub.nl ontsluiten zij hun stages en vacatures voor starters. Daarnaast wordt de doelgroep op hogescholen en universiteit in heel Nederland actief opgezocht om hen te ‘binden & boeien’. Nog slimmer is het om studenten iets extra’s te bieden waar meestal niet zoveel aandacht voor is: je talenten onderzoeken en ontwikkelen.

Talentontwikkeling
Marjonne van den Hout, expert op het gebied van talentontwikkeling, ontwierp in opdracht van SmartHub Achterhoek een exclusief programma dat bijdraagt aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Hoe kwam dat tot stand? “Ik ben met jonge talenten in gesprek gegaan: wat vinden zij belangrijk, welke extra’s zoeken zij naast een boeiende stage of afstudeeropdracht? De jongeren gaven aan dat zij graag een superleuke tijd willen hebben en dat ze ook benieuwd zijn naar de omgeving. Daarnaast vinden ze aandacht voor persoonlijke ontwikkeling belangrijk en tenslotte willen ze op het professionele vlak verder komen; zowel in de diepte als de breedte.”

Waardevolle ervaringen
Van den Hout ontwierp op basis hiervan het SmartHub Talent Program met als uitgangspunt de vraag: waarin kunnen we elkaar vinden, verbinden en versterken?

“Bij de studenten vond ik leergierigheid, energie en toekomstgerichtheid. De bedrijven boden kennis, expertise, gastvrijheid en de wil samen met de studenten verder te komen.”

Die elementen zitten allemaal in het programma, dat onder andere bestaat uit workshops, masterclasses, rondleidingen en intervisie. Studenten leren dingen waar ze de rest van hun carrière iets aan hebben. Zo maken ze van hun stage- of afstudeer-
periode een extra waardevolle tijd.

“Ook het bijwonen van een bijeenkomst van VNO-NCW en een bezoek aan de Talententuin horen erbij. We bieden een complete ervaring; zo houden jonge talenten een goed en bijzonder gevoel over aan de Achterhoek.” «

Meer informatie bij Marjonne van den Hout, telefoon 06 – 51 85 17 01
www.marjonne.nl