Gepubliceerd op 7 februari 2018

Samen ondernemen, is samen groeien

OndernemersFabriek geeft ondernemend Drenthe een stevige duw in de rug.

Dat veel vernieuwende startups en bedrijven in Drenthe hun grondslag hebben, mag geen verrassing zijn. Met grote jongens als Catawiki en Smurfit Kappa zijn we inmiddels bekend. Maar binnen het Drentse MKB zijn enorm veel pareltjes te vinden die de potentie hebben om uit te groeien tot één van de grootsten. Natuurlijk is niet elke ondernemer een Richard Branson of Steve Jobs. Dat hoeft ook niet. Maar dat Drenthe een broedplaats is voor jonge bedrijven in alle takken van sport is een feit. De OndernemersFabriek geeft deze potentiële parels, de grote én de kleine, handvatten om sneller en effectiever te groeien!

De Fabriek is de plek in Drenthe waar jonge bedrijven en startende ondernemers stappen zetten richting groei. Bedrijven die net gestart zijn, ZZPers die na 15 jaar tóch de stap naar personeel willen zetten of doorgewinterde ondernemers die na jaren succesvol ondernemen opnieuw de sprong in het diepe wagen en een nieuw bedrijf starten. Met 3 locaties in Assen, Emmen en Hoogeveen heeft de Fabriek vanaf de start in 2015 een kleine 80 bedrijven helpen groeien binnen het programma. (Een onderdeel van IkBenDrentsOndernemer, een initiatief van Provincie Drenthe)

Met het team van De Fabriek, het netwerk én de ondernemers wordt deze groei beweging gewaarborgd, want samen ondernemen, is samen groeien. Daarnaast is een breed netwerk uit Drenthe aangehaakt als partner. Meer dan 30 bedrijven en instellingen zijn aangesloten. Zij leveren kennis, hun netwerk en meer. Omdat ook zij geloven dat een goed ecosysteem voor Drentse starters belangrijk is.

Groeiers
Een van die groeiers is Roy Stevens. Zijn bedrijf Stevast Techniek (Een onderhoudsbedrijf met een grote service afdeling in Hightech Machine Bouw en industrie) Startte in 2015 aan de keukentafel. Met inmiddels 94 werknemers in dienst én plannen voor een eigen pand in Beilen is Stevast Techniek in zeer korte tijd uitgegroeid tot een bedrijf om trots op te zijn.
‘Als je mij 5 jaar geleden had gevraagd hoe ik er in 2018 voor zou staan had ik nooit gedacht zo’n groot bedrijf te hebben opgebouwd. Ik was altijd wel ondernemend, maar De Fabriek en de gesprekken met de businessdeveloppers hebben me echt geholpen dingen te concretiseren’.- Roy Stevens

Ook Kai Engelmann heeft grote stappen weten te zetten tijdens haar tijd bij De Fabriek. Met StudioBaaz, een reclame en communicatiebureau uit Emmen, timmerde ze de afgelopen 3 jaar hard aan de weg. Ze groeide zelfs zó dat De Fabriek in Emmen te klein werd en ze opzoek ging naar een eigen kantoor mét vaste medewerker in dienst!

‘Ik startte mijn bedrijf terwijl ik in scheiding lag, twee jonge kids had en geen inkomen. Maar ik ben er wél voor gegaan. Ik heb niet voor de veilige weg gekozen en dat het me dus gewoon gelukt is, daar ben ik best wel een beetje trots op. Ik heb heel veel gehad aan De fysieke werkplek in de Fabriek. Ik leerde ondernemers kennen die vlak vóór mij hetzelfde pad hadden bewandeld. Het ‘wij gevoel’ gaf erg veel energie. Alle deelnemers in De Fabriek zorgen voor die drive waardoor je sámen harder kon gaan.-Kai Engelmann

Kom uit die zolderkamer!
Waarom zou je als jonge ondernemer of jong bedrijf bij de Fabriek naar binnen stappen? Door niet alleen in je zolderkamer te blijven zitten maar juist de kennis en ervaring van ander ondernemers op te zoeken maak je sneller stappen. Wij denken met je mee over je strategie, hoe die ene investeerder te vinden, wat te doen met die eerste medewerkers. Maar ook met minder tastbare dingen als timemanagement en de eeuwige uitdaging voor elke ondernemer: focus! De eerste jaren van een starter zijn bepalend voor het succes, een duw in de goede richting is dan heel waardevol!

Ben je benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem een kijkje op onze website of neem contact op.
De OndernemersFabriek Drenthe
www.ondernemersFabriekdrenthe.nl
info@ondernemersfabriekdrenthe.nl