Gepubliceerd op 9 november 2018

Ook bomen hebben onderhoud nodig

Bomen zijn belangrijk voor de kwaliteit van de leefomgeving, ze zijn goed voor je gezondheid en welzijn. Niet voor niets hebben veel kantoren en bedrijven bomen in hun omgeving. Echter, om bomen gezond te houden moeten ze regelmatig gesnoeid en onderhouden worden. Den Held Boomverzorging helpt u daar graag bij. Veilig en verantwoord, gericht op het door u gewenste resultaat.

Of het nu gaat om solitaire bomen, bomen in een perceel of aan een laan, bij Den Held Boomverzorging bent u aan het juiste adres. Vanaf de aanplant tot en met de groei naar een volwassen boom, in elke fase heeft een boom goed onderhoud nodig. We noemen dit ook wel het begeleiden van de boom. Bomen moeten tijdens de groei eens in de drie jaar gesnoeid worden. Zo kunnen er te dikke takken in de tijdelijke kroon groeien, of probleemtakken, dubbele toppen of schuurtakken. Deze moeten verwijderd worden, om te komen tot een fraaie volwassen boom.

Veilig
Ook bij een volwassen boom is verzorging en onderhoud van belang. Den Held Boomverzorging zorgt ervoor dat dood hout wordt verwijderd, zij inspecteert de kroon, neemt te zware of instabiele takken in en kronen de boom waar nodig op. Hiermee zorgt het bedrijf ervoor dat bomen veilig zijn, zowel voor de omgeving (gebouwen, auto’s en dergelijke), als voor de mensen die er in de nabijheid lopen of aan voorbij gaan.

Heeft u een of meerdere monumentale bomen in de tuin (minimale leeftijd 80 jaar), dan kan onder voorwaarden subsidie voor het onderhoud van deze bomen worden aangevraagd. Mits het onderhoud door een erkend gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf, zoals Den Held, wordt uitgevoerd. Op www.monumentalebomen.nl kunt u zien of uw boom op de lijst staat.

Kappen
Is een boom aan het einde van een leven of moet het om andere redenen gekapt worden, dan kan Den Held Boomverzorging dit ook verzorgen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het kappen en vellen van bomen, ook al is de ruimte er omheen beperkt. Door middel van de juiste klim- en afvangtechnieken wordt de boom in kleine delen afgebroken, waardoor het risico op omgevingsschade tot een minimum kan worden beperkt. Het hout wordt vervolgens afgevoerd en daar waar mogelijk versnipperd.

Maar, dan zijn we er nog niet, want na de kap van een boom blijft er een stronk achter, die vervelend in de weg kan zitten of weer uit kan lopen en daarom meestal wordt verwijderd. Den Held Boomverzorging heeft speciale apparatuur in huis om deze stronken snel en vakkundig te verwijderen.  www.denheldboomverzorging.nl/boomstronk-verwijderen

In Nederland mag niet zonder vergunning een boom worden gekapt. Indien gewenst regelt Den Held Boomverzorging de aanvraag voor u. Het kan een hoop problemen achteraf helpen voorkomen.

Bomen zijn een aanwinst voor de leefomgeving. Zorg dat ze goed worden onderhouden. Den Held Boomverzorging helpt u daar graag bij.

Voor meer informatie: https://denheldboomverzorging.nl/bomen-kappen/ 

Onze partners