Gepubliceerd op 20 juli 2017

Omrin Bedrijfsafval stelt zich voor…

Omrin Bedrijfsafval maakt deel uit van Omrin, van origine een Fries bedrijf met gemeenten uit Friesland, Groningen, de Veluwe en Zuid-West Nederland als aandeelhouder. Omrin is het Friese woord voor kringloop, een mooie verwijzing naar de kernboodschap waar ons bedrijf voor staat. Wij staan voor zoveel mogelijk hergebruik van grondstoffen en kiezen bijvoorbeeld heel bewust voor biogas als brandstof voor onze inzamelvoertuigen. Het biogas wordt geproduceerd uit het organisch afval uit het restafval. Op deze manier geven wij heel concreet invulling aan de circulaire economie, waarbij afval geen afval meer is en grondstoffen optimaal worden hergebruikt.

Omrin is de grootste afvalinzamelaar en verwerker in Noord-Nederland en beschikt voor alle soorten afval over de juiste inzamelvoertuigen en verwerkingsmogelijkheden. Dit varieert van een stortlocatie voor bijvoorbeeld asbest, een recyclingsinstallatie voor huishoudelijk afval in Heerenveen tot een hypermoderne afvalenergiecentrale in Harlingen om van niet recyclebaar afval energie te maken. Daarnaast beschikken wij door onze jarenlange ervaring over een uitgebreid netwerk en kunnen in samenspraak met onze klanten altijd een op maat gesneden oplossing aanreiken voor hun afvalvraagstuk. Ons motto is ‘Samen halen we alles er uit’; dat geeft aan dat we er alles aan doen om de meest duurzame oplossing te realiseren.

Klant centraal
Ingrid Visser is accountmanager bij Omrin Bedrijfsafval en verantwoordelijk voor de regio Drenthe. Vol trots en passie vertelt zij: “Van de bakker op de hoek, tot hele grote concerns. Iedere klant is voor ons even belangrijk. Het draait bij ons om tevreden klanten. Door marktconforme tarieven, persoonlijk contact, kwaliteit en maatwerk. Ik streef altijd naar passende oplossingen. Samen met de klant pakken we de dingen snel op. Afspraak is afspraak.”

“Met Omrin Bedrijfsafval bespaart u minimaal 70% CO2 op de inzameling van uw afval!”

Omrin Bedrijfsafval app
Eén van de dingen die het voor de klant extra aantrekkelijk maakt, is de speciale Omrin Bedrijfsafval app. Ingrid: “Onze bedrijfsafval app is uniek. Met de app hebben onze klanten altijd en overal inzicht in de inzameldata. Ze kunnen 24/7 via de app doorgeven wanneer hun container geleegd mag worden. Ook krijgen ze een melding voor het tijdig klaarzetten en terughalen van hun container. Heel praktisch.”

Afval is brandstof
Omrin Bedrijfsafval heeft extra aandacht voor duurzaamheid. Ook ten aanzien van inzameling kiezen wij bijvoorbeeld voor een unieke 70 % CO² besparing op het inzamelen van afval. Al onze voertuigen rijden namelijk op biogas. Uniek in de branche. Het groengas, gemaakt uit 100% organisch afval, produceren we zelf in Heerenveen. Zo wordt afval weer brandstof. «

Omrin Bedrijfsafval
www.omrin.nl

Tekst: Harry Knevelbaard / Fotografie: Frans Fazzi