Gepubliceerd op 5 december 2016

Met recht toegankelijk

met_recht_toegankelijk_optIedere ondernemer komt een keer in aanraking met het insolventierecht. Het insolventierecht regelt situaties waarin een persoon of een bedrijf te maken krijgt met schulden.

Het gaat om de regels over faillissement en gerechtelijk akkoord, de collectieve schuldenregeling, de regels over het leggen van beslag en openbare verkoop. Oscar Kuit: “Wij hebben met onze kennis van zaken veel juridische en financiële schade kunnen voorkomen voor onze partners. Met het concreet toepassen van regel en wetgeving en zoeken naar juridische ruimte helpen we de ondernemers de bedrijfsvoering te optimaliseren.”

Van Delft Advocaten N.V. uit Waddinxveen is een modern regionaal georiënteerd advocatenkantoor en verleent juridische bijstand aan ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het lange bestaan is het uitgegroeid tot een gerenommeerd kantoor. Van Delft Advocaten is al vele decennia huisadvocaat van diverse lokale en regionale ondernemingen in vooral het midden- en kleinbedrijf. Het interview vindt plaats met advocaten Oscar Kuit en Maartje Haasjes. Mr. Drs. Haasjes is onder andere gespecialiseerd in het insolventierecht. Ze wordt regelmatig als curator benoemd bij faillissementen. Doordat ze vaak ondernemers en particulieren bijstaat bij betalingsproblemen en een (dreigend) faillissement, is zij zeer ervaren op dit gebied. Vanuit haar achtergrond als curator behandelt ze ook het algemeen civiel recht. Mr. drs. Kuit wordt ook regelmatig benoemd als curator bij faillissementen. Ook hij is deskundig in het faillissementsrecht, ondernemingsrecht en huurrecht.

Voorkomen

Oscar Kuit: “Als Ondernemersadvocaten kennen wij de voetangels en klemmen die het ondernemersbestaan kunnen bedreigen. Wij helpen ondernemers bij de juiste juridische stappen om kosten te voorkomen of te beperken. Voorkomen is altijd beter dan overkomen. Wij garanderen een optimaal advies als het gaat om het toekomstig voortbestaan van ondernemingen bij zwaar weer. Een faillissement kan echter onvermijdelijk zijn wanneer de druk van de Belastingdienst te hoog wordt en betalingsherinneringen blijven binnenkomen. Ook dan zijn wij er om de zaken te regelen. Omdat wij het klappen van de zweep kennen bereiken wij veel. Maartje Haasjes: “Voor ondernemers is het uiteraard beter vroegtijdig na te denken over de situaties waarin het mis kan gaan. Ik zie ook gezonde ondernemingen onderuitgaan doordat niet naar risico’s is gekeken. Het is verstandig je te laten adviseren over het voorkomen van een dreigend of werkelijk faillissement.”

Digitalisering

Ook voor Van Delft advocaten gaat de tijd voort. De papieren dossiers worden vervangen door digitale bestanden. Oscar Kuit: “Dossiers worden daardoor 24 uur per dag toegankelijk via een wachtwoord met onder andere de mobiele telefoon. Door in te loggen wordt een dossier altijd toegankelijk en ziet onze cliënt de actuele stand van zaken. Uiteraard is ons systeem goed beveiligd en zijn de digitale dossiers zorgvuldig opgeslagen.”

Huisadvocaat

Maartje Haasjes: “Als huisadvocaat weten we wat bij onze klanten leeft. We staan naast de ondernemer. Door de korte lijnen binnen ons kantoor kunnen wij onze cliënten snel en adequaat adviseren. Met tijdige advisering en ondersteuning kunnen veel problemen en nodeloze kosten worden voorkomen. Door het digitaal kunnen raadplegen van de eigen dossiers en de laagdrempeligheid van ons kantoor kunnen we met trots zeggen dat we met recht toegankelijk zijn. We doen er alles aan om voor onze cliënten het maximale te bereiken. Procederen is daarbij niet altijd nodig. Als een schikking mogelijk is zullen wij dat nastreven. Voor ons geldt: onderhandelen als het kan, procederen als het moet.”

Van Delft Advocaten N.V.
www.vandelftadvocaten.nl 


Tekst & Fotografie: René Zoetemelk