Gepubliceerd op 10 juli 2017

Kans of 
noodzaak?!

Optimaal gebruikmaken van grondstoffen en talent, een uitgangspunt voor elke ondernemer! Of toch niet? De ervaring leert dat we veel grondstoffen tot afval laten verworden en dat groepen arbeidskrachten geen kans krijgen om hun talenten in te zetten op de arbeidsmarkt. Organisaties laten kansen onbenut en blijven soms hangen in lineaire oplossingen. Als we de vragen stellen die we gisteren stelden, krijgen we de antwoorden die we gisteren ook kregen en daar komen we niet ver genoeg mee.

Door de uitgangspunten van de circulaire- en inclusieve economie te gebruiken, worden nieuwe wegen ingeslagen en is de kans op duurzame oplossingen en positieve effecten op ‘people – planet – profit’ groot.

De facilitaire afdeling kan als geen ander bijdragen aan de duurzaamheidsambities van organisaties. Als specialist in Facility Management adviseert Humanagement organisaties over het belang en de diverse mogelijkheden om bewustwording van duurzaamheid bij medewerkers te creëren. Ondersteunende bedrijfsprocessen bieden een scala van kansen voor organisaties om circulaire- en inclusieve oplossingen na te streven. Of het nu gaat om de inkoop van meubilair, het vastgoedbeheer of de inzet van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt, de kansen zijn er, het is aan u om ze te verzilveren. Of het een hype is, de tijd zal het leren! Is er een noodzaak, velen denken van wel. Zijn er kansen: zeker!

Wilt u meer weten over deze kansen, dan verwijs ik u graag naar de whitepaper Circulair inkopen op onze website (https://www.humanagement.nl/duurzaamheid/circulaire-economie). In deze whitepaper staan, naast interessante informatie, vele bruikbare links waar u concrete voorbeelden vindt van organisaties die de kansen van de circulaire- en inclusieve economie verkennen. «

Humanagement

www.humanagement.nl