Je eigen klusbedrijf beginnen doe je zo! Belangrijke tips en aandachtspunten

12 augustus 2019 12:01

Je eigen klusbedrijf beginnen doe je zo! Belangrijke tips en aandachtspunten

Voor jezelf beginnen als klusser

Wie regelmatig thuis met succes klust of klussen voor anderen oppakt, mag zichzelf een ervaren klusser noemen. Als schilderen, timmeren, elektra aanleggen en metselen gesneden koek voor je begint te worden, spookt het misschien wel eens door je hoofd: zal ik een eigen klussenbedrijf beginnen? Zodat mijn behendigheid in het klussen zich gaat uitbetalen? Steeds meer mensen die in de bouwwereld werkzaam zijn onder een baas, kiezen ervoor zelf een eigen klusbedrijf op te richten. Maar hoe doe je dit als je nog nooit eerder een eigen onderneming hebt gehad. De onderstaande tips en aandachtspunten helpt je om de basis te legen voor een eigen klussen- of bouwbedrijf.

Enkele voordelen van een eigen klussenbedrijf beginnen

Wie zelfstandig klusser wordt, profiteert van enkele voordelen. Zo bepaal je nu zelf, en niet jouw baas, welke klussen er aangenomen worden. Ook kun je worden ingehuurd door andere klussenbedrijven, lokale overheden en particulieren en zul je merken dat je het druk gaat krijgen. En dus veel geld gaat verdienen. Er is namelijk een enorme behoefte aan klusjesmannen door het personeelstekort in de bouwsector.

Opstartfase

In de opstartfase is het nodig om een ondernemingsplan op te stellen, een zakelijke bankrekening te openen en je te registeren bij de Kamer van Koophandel. Verder heb je natuurlijk in de basis een eigen bedrijfsbus nodig en voldoende gereedschap. Cruciaal zijn boormachines, een afkortzaag zoals de LS1018L Makita, schroevendraaiers, hamers, meetlinten, waterpassers, et cetera. Als je alle gereedschappen bij elkaar hebt, zoals de LS1018L Makita, dan is het maken van p.r. de volgende stap. Zorg voor een duidelijke, strakke website die SEO-geoptimaliseerd is. Dit houdt in dat de website goed in Google vindbaar is. Kun je dit niet zelf, schakel dan een professioneel ict-bedrijf in om dit voor jou te realiseren. Verder is het aan te raden om in de beginfase veel reclame te maken, bijvoorbeeld via flyers, visitekaartjes, relatiegeschenken, gevelreclame op jouw pand en last but not least: een helder en herkenbaar logo. Zo zorg je ervoor dat jouw klussenbedrijf bekend wordt in de directe omgeving. En dat is exact de doelgroep ie je wilt bereiken.

Administratie bijhouden

Een ander cruciaal punt van aandacht in de opstartfase, en ook later, is de administratie op orde houden. Hiertoe ben je als ondernemer verplicht. Zorg voor een goed administratiesysteem. Vind je dit lastig, dan kun je een externe boekhouder inschakelen om je op dit gebied te adviseren. Succes met het opstarten van jouw klussenbedrijf!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.