Gepubliceerd op 19 oktober 2017

iUsed Store streeft visie circulaire economie na

In het huidige economische systeem wordt er vaak op lineaire wijze geproduceerd. Dit betekent dat grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. Echter, grondstoffen worden schaarser (en daardoor duurder) en de afvalberg groeit. Bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal minderwaardige goederen of grondstoffen op. Als gevolg hiervan groeit de behoefte aan een effectiever en efficiënter economisch systeem, zoals de circulaire economie.

De circulaire economie is een economisch systeem waarin alle gebruikte materialen van een product worden ingezet voor het produceren van hetzelfde of een ander product zonder kwaliteitsverlies. De herbruikbaarheid van producten en grondstoffen wordt hierdoor gemaximaliseerd en de waarde-vernietiging geminimaliseerd. De circulaire economie onderscheidt twee kringlopen van materialen; de biologische en technische kringloop. De biologische kringloop houdt in dat organische reststoffen na gebruik veilig terug in de natuur vloeien. Volgens de technische kringloop worden producten op een dergelijke manier vermarkt dat deze op kwalitatief hoogwaardig niveau opnieuw gebruikt kunnen worden. De economische waarde blijft hierdoor zoveel mogelijk behouden. In een complete kringloop worden alle restproducten hergebruikt en zijn de producten milieuneutraal.

iUsed Store is een van de grootste organisaties binnen de Benelux die via haar verschillende webshops tweedehands computers levert van bekende A-merken, zoals Apple, HP, Dell en Lenovo. iUsed Store levert via de webshop iUsed.nl refurbished Apple computers en via de webshop TweedehandsNotebook.nl refurbished Windows laptops. De principes van de circulaire economie vormen de leidraad voor de bedrijfsvoering van iUsed Store. Het leveren van goede kwaliteit is extreem belangrijk voor iUsed Store, omdat de prestatie van de refurbished computers de economische waarde bepaalt. Alle gebruikte computers worden dan ook door eigen technische specialisten getest op defecte onderdelen. Om kwaliteitsverlies en waardevermindering te voorkomen worden deze defecte onderdelen vervangen of gerepareerd en worden alle computers voorzien van een schone installatie van het besturingssysteem. Het belang van kwaliteit binnen het bedrijf blijkt tevens uit de ISO-certificering van iUsed Store. Hierdoor kunnen klanten vertrouwen op de kwaliteit van de geleverde producten en diensten. Bovendien duidt deze certificering erop dat iUsed Store voldoet aan de eisen voor milieubeheer.

Steeds meer consumenten hechten waarde aan milieu, duurzaamheid en kwaliteit. Echter, veel andere factoren blijven belangrijk bij de aankoop van een tweedehands product, zoals prijs, garantie, verzendmogelijkheden en transparantie. De prijs van de refurbished computers van iUsed Store is beduidend lager dan nieuw, doordat er mogelijk gebruikssporen zichtbaar zijn. Daarentegen worden alle producten standaard geleverd met 1 tot 2 jaar garantie. Door gebruik te maken van servicepunten kunnen eventuele reparaties binnen de garantietermijn in de buurt gerepareerd worden. Dit zorgt ervoor dat het gehele reparatieproces aanzienlijk sneller verloopt. Bovendien ontvangen klanten na aankoop 30 dagen ‘Niet goed, geld terug’ garantie.

Alle producten die getoond worden in de webshop zijn per direct beschikbaar voor verkoop en levering. Hierdoor kan worden gegarandeerd dat bestellingen die voor 15.00 uur zijn afgerond, dezelfde werkdag worden verzonden. De verzendmogelijkheden van iUsed Store zijn divers, zoals gratis bezorging thuis of op werk, bezorging op afspraak of afhalen bij een PostNL-afhaalpunt. Tevens is het mogelijk om de bestelling op te halen bij het magazijn van iUsed Store in Nieuwegein.

Om de transparantie te vergroten nodigt iUsed Store klanten uit om de webshops en producten te beoordelen met behulp van de onafhankelijke klantbeoordelingspartij Trustpilot. Door het lezen van deze ervaringen kunnen twijfelende klanten een beter geïnformeerde beslissing maken. Inmiddels hebben duizenden klanten een review geschreven en iUsed Store als ‘Uitstekend’ beoordeeld. Bovendien heeft iUsed Store het Webshop Keurmerk, waardoor klanten er zeker van kunnen zijn dat ze veilig kunnen betalen en hun privacy gewaarborgd is.

Nieuwsgierig geworden naar iUsed Store?
Meer informatie kunt u vinden op de websites iUsed.nl en TweedehandsNotebook.nl